SAN SNOVA

Kako sam se napokon naspavala na poslu


100posto
18.03.2019.10:00
Kako sam se napokon naspavala na poslu
Neja Markičević/ CROPIX

100posto
18.03.2019.10:00

Priznajem odmah, jedna sam od onih koji svako jutro snooezaju svoj alarm minimalno pet puta svakog jutra. Prvi zvoni u 7 sati, a zatim samo stisnem snooze i odgađam ustajanje iz kreveta što duže mogu. Velika sam spavalica, nimalo se ne sramim toga, a najgore dizanje je kad večer prije neočekivano zaružim s ekipom nakon posla.

A točno tako je bilo jutros i san mi je bio više nego potreban. Ali, ljubav prema spavanju i mojem mekanom jastuku mi neće platiti račune, pa sam ipak skupila zadnji atom snage, ustala iz kreveta, popila kavu i krenula na posao. Vožnja tramvajem me bar malo razbudila, a već nakon što sam došla u ured, nisam stigla popiti ni drugu kavu nego smo krenuli prema Arena Centru na novinarski zadatak.

Neja Markičević/ CROPIX

Čarolija mog posla je što uvijek imamo zanimljive terene, još zanimljivije sugovornike i uvijek je dinamično. Ali danas sam bila toliko pospana i snena da nisam bila pretjerano vesela zbog toga. Ali, kad smo stigli u Gold Class, dočekala me scena kao iz najdivnijeg sna koju nam je pripremio Dormeo.

Sva elegantna sjedala u kinu imala su svoj topli i mekani poplun i jastuk. Sve što smo mi trebali je bilo ugodno se smjestiti, pokriti, nasloniti glavu na anđeoski mekanu podlogu i uživati u obilježavanju Svjetskog dana spavanja pod organizacijom Studio Moderne. Kako ironično, na dan kada sam najneispavanija osoba u firmi, obilježava se bitnost spavanja.

Neja Markičević/ CROPIX

Inače pokušavam svaku noć odspavati bar osam sati, kako preporučuju brojni stručnjaci, vikendom znam još i duže, ali sinoć – spavala sam šest sati. I činjenica je kako naše tijelo jednostavno ne može dobro funkcionirati s tako malom količinom sna, usporeni smo, čangrizavi, a dokazano je kako nedostatak sna utječe na brojne zdravstvene probleme.

Panel je okupio upravo stručnjake koji itekako dobro poznaju tematiku, ali mene je preuzela moć jastuka i popluna. Realno, jel' bi vi mogli ostati budni fino ušuškani i ugrijani? Vjerujte mi, ne bi. Dok su stručnjaci pričali o povezanosti pretilosti s nedostatkom sna, meni su se oči počele lagano zaklapati, a tijelo se krenulo u potpunosti opuštati. Kolega je sjedio pored mene, stalno nešto čavrljao, a ja sam samo mrmljala „Aha, mhm, da, da” i lagano krenula tonuti u san.

Neja Markičević/ CROPIX

Da, zaspala sam kao mala beba i u jednu ruku se ponosim time! Mislila sam da ću biti potpuno prisebna i sve odslušati, ali kada imate takav jastuk koji vas jednostavno obgrli i topli mekani pokrivač – nemate šanse. Elegantno sam odspavala tridesetak minuta, nitko nije ni primijetio, a meni je baš to trebalo da bar malo resetiram energiju i napunim baterije za ostatak dana. Spavala sam na radnom zadatku. I to je bilo poželjno!

Neja Markičević/ CROPIX

Čudno je kako uvijek mislimo da bi nas hrpa novaca učinila sretnima. Ja sam shvatila da meni trebaju samo jastuk i pokrivač. Skromnost je vrlina, ali dobar san je kvaliteta života!

spavanje

san

jastuk

dormeo

pokrivač

jastuci

deka

newsletter

Prijavite se na Newsletter