Živi na moru, hrani se zgodnim ribama

Kako prepoznati Galeba i što bezbolnije odlepršati od njega


Dina Plevnik Hajduk
15.07.2017.18:00
Kako prepoznati Galeba i što bezbolnije odlepršati od njega
iStock

sažeto

Skidat će ti zvijezde s neba, a kad vidi da ne trzaš, bez srama početi uletavati tvojoj frendici - s istim forama


Dina Plevnik Hajduk
15.07.2017.18:00

Brojne vrste zavodnika rasprostranjene su po cijelom svijetu, no za hrvatsko podneblje tipičan je običan nadobudni Galeb.

Stanište mu je blizu mora, aktivno živi i danju i noću, a kad završi ljetna sezona, spava zimski san i puni baterije za sljedeću godinu u kojoj će turistkinjama prodavati fore za koje smatra da ga nisu iznevjerile već deset (pa možda i dvadeset) godina.

Brojne žene na svakom se godišnjem odmoru susreće s takozvanim Galebovima, samoprozvanim zavodnicima koji žive za seksualna osvajanja, a premda ih ima svakakvih, brojne značajke cijelom su jatu zajedničke.  

Evo kako prepoznati Galeba:

1. Jako je ponosan i važno se šepuri

Svaki Galeb uvjeren je da je božji dar ženama, bez obzira na to zavodi li uspješno ili samo u svojim snovima. On ponosno korača kroz plažu i gužvu kraj kafića, uspravnih leđa i uzdignute glave, a zgodnu strankinju sposoban je uočiti i na dvadeset metara. Ipak mu je to profesija.

2. Živi u svojoj mladosti

Ako sada ima dvadesetak godina, čestitamo, vjerojatno je odjeven po posljednjoj modi, ima kul tenisice, seksi bradicu i hit frizuru. Ako je malo stariji, ne može se riješiti looka koji mu je pomogao da zbari u 'najboljim danima' pa i dalje nosi bijele lanene komplete, Oakley naočale, traper hlače na pola lista ili košarkaške dresove. Speedo gaćice njegov su zaštitni znak - pa nije bez razloga dizao utege u cijelu zimu.

3. Preizravan je

S njim nema sporog upoznavanja i prijateljskog druženja. Odmah će ti reći kako si najljepša žena koju je vidio u životu, da je zaljubljen preko ušiju i da želi da mu 'rodiš dicu da budu lipa na mamu'. Šteta što si ga jutros vidjela u naručju zgodne plavuše koju je gledao istim zaljubljenim pogledom...

4. Igra na količinu

Cilj svakog galeba koji drži do sebe nije upoznati tvoje roditelje i naći posao u tvom gradu. On treba rezultate pa će ,ako brzo ne pristaneš na igru, bez imalo srama prijeći će na tvoju frendicu pa na curu na susjednom ručniku, njezinu tetku, ženu koja čita ljubavni roman...

5. Nije ti on za društvo

A to će ti i sam objasniti. Njegovim riječima: želi uživati u tvojim očima na mjesečini, riječima zdravog razuma: ne da mu se gnjaviti s tvojim frendovima, a i već se upucavao tvojoj sestrični.

6. Baš je između poslova

Naravno, postoje i iznimke, muškarci koji imaju uspješne karijere i galebare tek iz hobija, ali pravi, old school Galeb provlači se gdje može i nada da će ga pod starije dane sponzorirati neka fit vremešna dama.

7. Postaje bezobrazan kad ga odbiješ

Kad vidi da njegove fore ne prolaze, postaje pomalo neugodan, a zatim prelazi na durenje i sarkastično dobacivanje uvreda.

8. Kao što smo već napomenuli, jako je samopouzdan (čitaj: ljigav)

Na tvoje nezainteresirano: "Imam dečka/muža/zaručnika", on će frajerski reći: "Meni ne smeta! Imam i ja curu, pa?"

Kako ga se riješiti?

Rijetko koja žena želi provesti odmor pod krilom Galeba pa kad shvatiš o čemu je riječ, isprobaj neku od ovih provjerenih taktika:

- ignoriraj ga

- izmisli razlog zbog kojeg odmah moraš otići

- okruži se muškarcima (Galebovi ih se u pravilu boje)

- postani duhovita i nabaci nekoliko dubokoumnih šala (neće mu se dati komunicirati na taj način, zanima ga samo flert)

- uhvati se neke teme koja ga očito ne zanima i ne puštaj dok se ne makne (klin se klinom izbija)

- reci mu da strastveno navijaš za Dinamo i gledaj kako ljutito odlazi u suton na svom žutom mopedu

Hrvatska

ljeto

muško ženski odnosi

muškarac

frajer

zavođenje

flert

galeb

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter