ZA DOBAR SAN I JOŠ BOLJI DAN

Kako odabrati savršen madrac bez pol' muke


Iris Hazler
18.10.2017.08:25
Kako odabrati savršen madrac bez pol' muke
Profimedia

sažeto

Pronalaženje savršenog madraca postaje vam svojevrsna noćna mora jer ne znate ni od kuda krenuti i što odabrati?


Iris Hazler
18.10.2017.08:25

Konačno ste odlučili zamijeniti stari madrac koji imate još od srednje škole, a sada ste svjesni koliko je on važan za zdravlje i spremni ste izdvojiti i veću sumu novaca za novi?

Odlična ideja, posebice jer potrošimo čak trećinu života spavajući. Ali pronalaženje savršenog madraca postaje svojevrsna noćna mora jer ne znate ni od kuda krenuti i što odabrati?

Bez brige, ovo su neke od smjernica kako da vam odabir savršenog madraca prođe što bezbolnije.

Odlučite koju vrstu madraca želite

Postoji puno različitih vrsta s pomalo zbunjujućim terminologijama (što je poliuretanska pjena?!). Madraci s džepićastim oprugama izrađeni su od pojedinačno omotanih opruga i nude visoku razinu potpore i prozračnost. Madraci od pjene izrađuju se od više vrsta i gustoća pjena čime se postiže otpornost na deformacije, a pružaju odličnu  potporu te su izrazito lagani. Madraci od memory pjene savršeni su za ublažavanje bolova.

Odaberite želite li mekši ili tvrđi madrac

Ključna stvar koju treba zapamtiti je da je čvrstoća vrlo subjektivna, a ovdje ulogu igraju također tjelesna masa i eventualne ozljede. Ono što želite je madrac koji je dovoljno mekan da vam dopušta da se utone u njega, ali dovoljno čvrst da vam pruži potporu.

Isprobajte madrace u trgovini

Ne, ne mislimo da ponesete pidžamu i prespavate, ali isprobavanje madraca je nužno ako si želite osigurati noći kada ćete spavati poput bebe.

Stručnjaci savjetuju kako se madraci trebaju mijenjati svakih sedam do deset godina, ali ako imate i prije tog roka probleme za koje vjerujete da je uzrok madrac - brzo u kupovinu.

Kralježnica, kukovi i mozak će vam biti vrlo zahvalni. 

spavanje

odabir madraca

madraci

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter