NAJDRAŽA KLOPA ELIZABETE II.

Kako jesti i piti poput prave kraljice, ali doslovno


Iris Hazler
11.02.2018.09:55
Kako jesti i piti poput prave kraljice, ali doslovno
Reutes

sažeto

Kraljevski kuhari otkrili su najdražu hranu koja se nalazi na kraljičinom jelovniku


Iris Hazler
11.02.2018.09:55

Dobro je biti kraljica, a to najbolje zna Elizabeta II. Naime, ona dva puta tjedno pregledava i odabire jela iz specijalno složenog menija koji je djelo kraljevskog kuhara, Marka Flanagana.

Vikend u Buckinghamskoj palači nije uvijek ekstravagantan kao što si mi, obični pučani, zamišljamo. Najdraži doručak koji kraljica naprosto obožava jest kajgana s dimljenim lososom i malo tartufa, ali je to delicija koju si priušti nekoliko puta godišnje. Ostala jutra, baš poput običnih ljudi, preferira žitarice kombinirane sa svježim voćem.

Ali čak i ti najjednostavniji obroci se poslužuju Kraljici na visokom standardu. Ako je riječ o sendviču s tunjevinom, korica kruha se obavezno izrezuje, kruh se prži na maslacu s obje strane, a sendviči moja biti izrezani u osam identičnih trokuta te se tek onda smiju poslužiti Kraljici.

Naravno, kraljevska popodneva uključuju i jednu od najvećih britanskih tradicija - popodnevni čaj. Kraljica Elizabeta posebno je slaba na čokoladu, stoga se uz čaj najčešće poslužuju kolači ili čokoladna pita.

Kada je u pitanju večera, Elizabeta preferira bijelu ribu na žaru s prilogom od svježeg povrća i salatom. Nedjelja je rezervirana za fino pečenje, a poseban specijalitet su sastojci s kraljičine farme. Divljač i govedina iz Sandringhama i Balmorala kombinirana s bijelim breskvama iz vrtova dvorca Windsor najčešće se nalaze na jelovniku.

A za sam kraj, kraljica zna i kako je kvalitetna čašica pića krucijalna za zdravlje. Stoga bira gin Dubonnet s kriškom limuna, a prije spavanja obavezno popije čašu šampanjca. Nije loše, nije loše!

kraljevska obitelj

hrana

kraljica Elizabeta II.

čokolada

šampanjac

tartufi

govedina

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter