Svi to radimo, a trebali bismo prestati

Kada peremo ovu odjeću omekšivač treba izbjegavati u širokom luku jer je tako trajno uništavamo


100posto
03.11.2019.15:00
Kada peremo ovu odjeću omekšivač treba izbjegavati u širokom luku jer je tako trajno uništavamo
Profimeida

sažeto

Sportska odjeća je napravljena tako da upija znoj i hladi tijekom vježbanja ili aktivnosti, a  omekšivač ostavlja sloj koji blokira sva ta svojstva


100posto
03.11.2019.15:00

Većina nas koristi omekšivač prilikom pranja odjeće, ali često nas želja za mekanom i mirišljavom odjećom navede da i pretjeramo. No, prilikom pranja određene odjeće omekšivač treba izbjegavati u širokom luku.

Riječ je o materijalima čiju funkciju ovaj proizvod blokira pa se savjetuje da se prilikom njihovog pranja uopće ne koristiti omekšivač. Tako ćete produžiti životni vijek svojoj odjeći, a evo i o kojim se materijalima radi.

Uništavamo sportsku odjeću 

Materijali od  mikrovlakana su izuzetno izdržljivi i sjajno upijaju. Od njih se primjerice rade najlonke, krpe, tkanine za čišćenje  i prilikom njihova pranja ne treba koristiti omekšivač. 

Sportska odjeća je napravljena tako da upija znoj i hladi tijekom vježbanja ili aktivnosti, a  omekšivač ostavlja sloj koji blokira sva ta svojstva.

Ručnici bez omekšivača

Profimedia

Radna odijela se rade od posebnih materijala koji su nezapaljivi, a omekšivač loše djeluje na njihova svojstva otpornosti.

Iako često prilikom pranja ručnika koristimo omekšivač jer smo uvjereni da će oni tako biti mekši, činimo potpuno pogrešnu stvar. Omekšivač narušava glavnu funkciju ručnika, a to je apsorpcija, odnosno upijanje vode. Umjesto omekšivača bolju mekoću ručniika postići ćemo uz običan alkoholni ocat.

odjeća

pranje

omekšivač

ručnici

newsletter

Prijavite se na Newsletter