RUDOLFINA I EKIPA

Jesu li popularni sobovi Djeda Božićnjaka zapravo - sobice?


Iris Hazler
15.12.2017.18:30
Jesu li popularni sobovi Djeda Božićnjaka zapravo - sobice?
iStock

sažeto

Nova teorija tvrdi kako su poznati sobovi koji pomažu Djedu Božićnjaku u vući saonica zapravo - ženke


Iris Hazler
15.12.2017.18:30

Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen i Rudolf. To su poznati sobovi diljem svijeta koji svake godine pomažu Djedu Božićnjaku da podijeli darove diljem svijeta i ponosno vuku saonice. Ali, sada se diljem Twittera rasplamsala teorija kako su ovi najpopularniji sobovi na svijetu - ženke.

Sve je krenulo od Twitta Cat Reynolds koja je ustvrdila kako je nemoguće da su ovi sobovi mužjaci jer kod sobova koji žive na Skandinaviji rogovi starijih mužjaka otpadaju u studenom ili prosincu, mlađih mužjaka u rano proljeće, dok ih ženke zadržavaju tijekom cijele zime i otpadaju tek u ljeto.

To je potvrdila i biologinja koja se bavi proučavanjem divljih životinja, Imogene Cancellare koja je za Inverse izjavila:

''Ženke sobova imaju rogove cijelu zimu jer su oni sredstvo obrane tijekom trudnoće. Također, nemaju ni sve ženke rogove tijekom zime, ali u svakom slučaju - muški sobovi su bez rogova u tom periodu što bi značilo da je poznata ekipa Djeda Božićnjaka zapravo grupa opakih cura''.

Osim činjenice kako rogove imaju samo sobice, muški sobovi imaju puno manje tjelesne masnoće, dok ženke tijekom zime imaju čak 50% masnoća u tijelu. U prijevodu, snažnije su i izdržljivije za obilazak cijelog svijeta u jednoj noći.

A i Rudolfina ne zvuči tako loše, zar ne?

životinje

bubble božić

Djed Božićnjak

sobovi

sob

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter