ZASIĆENJE SAVRŠENSTVOM

Je li na pomolu nova Instagram revolucija?


Iris Hazler
11.08.2017.12:00
Je li na pomolu nova Instagram revolucija?
Instagram

sažeto

Instagram je postao platforma za predstavljanje savršenih života, ali očigledno je takav pristup počeo korisnicima dosađivati


Iris Hazler
11.08.2017.12:00

Savršeni kadar, poziranje, uređenje u photoshopu, a zatim provlačenje kroz filtere. Sve je to dio svakodnevice za ogroman broj korisnika Instagrama, a sav taj posao zna oduzeti i sate na uređivanje fotki kako bi sve izgledalo savršeno.

 

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on Apr 14, 2017 at 4:01pm PDT

Ali, izgleda kako je takav prikaz ''savršenog'' života postao itekako naporan i sve više mladih se priključilo novom trendu - Finstagramu. Finstagram (Fake Instagram) ili Finsta je naziv za sasvim novi profil na kojem su dopuštene nesavršenosti i iskrene fotografije koje prikazuju realnost.

 Finsta profil je najčešće privatan te namijenjen samo najbližim prijateljima, dok u većini slučajeva korisnici i dalje imaju i svoj prvotni ''savršeni'' profil.

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on Jun 9, 2017 at 9:04am PDT

Na pravim profilima dostupne su slike lažne stvarnosti, dok je korisnicima potreban lažni račun kako bi se zaista mogli izraziti. Neki od vlasnika Finstagrama ipak tvrde da kod njih ne postoji značajna razlika između pravih i lažnih profila, ali da na Finstagramu imaju osobniji pristup i osjećaju manje opterećenja.

 

A post shared by Jeffree Star (@jeffreestar) on Jul 26, 2017 at 11:20am PDT

Činjenica kako je sve više korisnika Instagrama opterećeno savršenim prikazima i konstantnim zatrpavanjem takvog lifestylea na vlastitom feedu, a perfekcija fotografija je svima postala jednostavno previše. Sve više ljudi se pita gdje je nestala spontanost, tko doručkuje 17 vrsta voća u kadi s pogledom na Eiffelov toranj te uvijek ima tip-top look u bilo koje doba dana.

 Jedan od faktora je i kupovina followera i lajkova koja pridonosi nerealnim brojkama na određenim profilima, a autentičnost nestaje svakim danom sve više i brže.

 

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on May 17, 2017 at 3:28pm PDT

Stoga, sama ideja Finstagrama ima potpuno smisla i imamo dojam kako će postati sve popularnija.

Instagram

lifestyle

Finstagram

novi profili

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter