Ovo nije san

Italija poklanja stare zamke i dvorce, ali postoji caka


Dina Plevnik Hajduk
23.05.2017.14:40
Italija poklanja stare zamke i dvorce, ali postoji caka
Profimedia

sažeto

Nije važno hoćete li svoj dvorac ili vilu pretvoriti u hotel, muzej, toplice ili restoran - svaki vlasnik može sam odlučiti, no važno je da nekretnina pridonosi turizmu čarobne Italije


Dina Plevnik Hajduk
23.05.2017.14:40

Nikad nisi prerasla bajke, a "Lovci na nekretnine" tvoja su omiljena TV emisija?

Ovo bi mogla biti prilika za tebe, uz preduvjet da osvojiš idući Jackpot.

Romantična Italija poklanja 103 nekretnine među kojima se nalaze vile, dvorci i zamci, no u ovom gotovo nestvarnom darivanju leži caka, i to poprilično skupa.

Profimedia

State Property Agency Italije objavila je kako će rado potpuno besplatno dati nekretnine s popisa bilo kome tko ih želi, uz uvjet da novi vlasnici restauriraju i preurede kuću u turističku destinaciju.

Nije važno hoćete li svoj dvorac ili vilu pretvoriti u hotel, muzej, toplice ili restoran - svaki vlasnik može sam odlučiti, no važno je da nekretnina pridonosi turizmu čarobne Italije.

"Projekt će promovirati i podržavati razvoj sporog turističkog sektora. Cilj je transformirati javne i državne nekretnine koje više nisu u uporabi u poželjne destinacije za turiste, planinare i bicikliste", izjavio je Roberto Reggi iz agencije.

Kako piše Bored Panda, ovim potezom Italija će pokušati učiniti poželjnima nove lokacije i rasteretiti zakrčene turističke desetinacije poput Venecije.

Profimedia

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 26.06., a ako sklope ugovor s agencijom, vlasti će im omogućiti period od 9 godina u kojima moraju preurediti svoje novo imanje.

Oni kojima agencija ne odobri prijavu, nemaju razloga za paniku jer će Italija poklanjati još barem 200 nekretnina u naredne dvije godine.

Italija

bubble putovanja

vila

dvorac

bajka

nekretnina

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter