Priča o prvom danu škole

Ili - kako su roditelji, bake i djedovi napokon uspjeli odahnuti ?


Dolores Drvodelić
04.09.2017.09:40
Ili - kako su roditelji, bake i djedovi napokon uspjeli odahnuti ?
iStock

sažeto

Za školarce više nema raspašoja - počela je škola


Dolores Drvodelić
04.09.2017.09:40

Gotovo je. Nakon puna tri mjeseca horora za roditelje, počinje desetomjesečni horor za školarce. Ljeto je završilo, pa roditelji napokon mogu malo odahnuti i na osam sati ne razmišljati o tome gdje su im djeca, jer ona su od danas do 15. lipnja - u školi. Naravno, ne vesele se svi roditelji jednako činjenici da se mogu u potpunosti posvetiti svim svojim obavezama, dok učitelji i profesori njihovu djecu uče znanjima, koja će im biti potrebna u njihovim odraslim životima.

Oni čiji klinci kreću u prve razrede danas su ih sigurno primili za ruke i odveli u njihovu prvu školu, a tu ruku su s teškom mukom pustili. Bit će im tako prvi tjedan, drugi, ali nakon mjesec dana brzo će prigrliti povlastice njihovog izbivanja za nastave. Odahnuti sad mogu i bake i djedovi, tete, susjede i susjedi, kao i svi drugi koji zaposlenim roditeljima znaju "priskočiti" u pomoć s čuvanjem klinaca za radnog vremena.

Nije niti svim klincima jednako mrska pomisao na školu, jer ima onih koji u njoj najiskrenije uživaju. Sviđao im se ili ne nastavni program, škola je ipak mjesto na kojem će provesti dobar dio svog života, a većina ih uživa na tim hodnicima. Na njima se formiraju prva prava prijateljstva, rađaju se prve ljubavi i nastaje onaj natjecateljski duh. Već na tim hodnicima djeca počinju shvaćati hoće li ih u životu najviše zanimati matematika, strani jezik ili sport te u kojim područjima će im biti potrebna pomoć.

No, vratimo se mi našim ponosnim roditeljima. Nakon što svoje dragocjene školarce obuku, nahrane i otprate u školu, znaju da se njima ne trebaju baviti sljedećih pet do osam sati, a s kolikim su nestrpljenjem neki od njih dočekali taj dan, pogledajte u ovom smiješnom videu sretnih roditelja:

djeca

škola

Roditelji

školarci

povratak u školu

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter