5. DUBROVNIK FESTIWINE

Festival koji je savršena destinacija za ljubitelje dobre hrane i još boljeg vina


Iris Hazler
19.03.2018.14:25
Festival koji je savršena destinacija za ljubitelje dobre hrane i još boljeg vina
Press Foto

sažeto

Petu godinu zaredom u Dubrovniku će se održati Vinski festival Dubrovnik FestiWine, koji će u tjednu od 16. do 22. travnja okupiti zainteresirane vinare, one koji to tek namjeravaju postati, ali i brojne ljubitelje vina


Iris Hazler
19.03.2018.14:25

Povijest festivala uistinu je zanimljiva – događanje koje je započelo 2014. godine kao regionalni vinski festival s ciljem promoviranja vinske kulture i autohtonih sorta Dubrovačko-neretvanske županije, zahvaljujući velikom interesu ciljane, ali i opće javnosti već tri godine kasnije postalo je međunarodni festival, otvorivši svoja vrata sudionicima daleko izvan granica županije.

 Press Foto

Organizatori su pripremili bogat program u kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe. Festival započinje „Dubrovačkom vinskom setemanom“ u okviru koje brojni Dubrovčani i gosti posjećuju restorane, konobe i vinske barove s oznakom  „Wine Friendly“  te kušaju vrhunska vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja.

 Press Foto

Središnji događaj je izložba vina ovogodišnjeg Dubrovnik Festiwinea koja će se održati u petak i subotu, 20. i 21. travnja 2018. godine u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad. Tijekom izložbe vina, uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će predavanja i vinokušnje, ali i vrlo atraktivne vinske i kulinarske radionice poput „Gault & Millau“ masterclass radionice japanskog chefa Ippei Uemure i Salona pjenušavih vina – „Sparkling table“.

 Press Foto

„Ove godine Dubrovnik FestiWine obilježava svoj peti rođendan, sigurnim koracima nastavljamo pozitivnim smjerom strategije razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije. Veselimo se svim izlagačima i njihovim vinima, svim posjetiteljima i vinskim znalcima, veselimo se zdravoj konkurenciji u kojoj naša županijska vina mogu još bolje potvrditi svoju izvrsnost", rekao je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

 Press Foto

Pored već spomenutih događanja, već tradicionalno tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. Uz atraktivan „Blind date: In love with Ston Oysters“, održat će se i „Dubrovnik FestiWine Trophy“, ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala.

 Press Foto

Zanimljivost festivala je gastro spektakl „Dubrovnik FestiWine Gala“ svečana večera koja će se održati 19. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior na kojoj će se uz sedam pobjedničkih vina s prošlogodišnjeg festivala predstaviti kreativna kuhinja mladih ali dokazanih chefova: gosta Igora Jagodica i domaćina Petra Obada. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i someljerstva.

hrana

Dubrovnik

festival

vino

gastronomija

Vinski festival Dubrovnik FestiWine

FestiWine

festival hrane

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter