Švedski kraljevski par krstio sina

Evo zašto je prekrasna princeza Sofia odlučila obući nošnju


Dina Plevnik Hajduk
05.12.2017.11:35
Evo zašto je prekrasna princeza Sofia odlučila obući nošnju
Profimedia

sažeto

Stariji braco u crkvi je bio jako živahan pa je čak neko vrijeme i plazio po podu


Dina Plevnik Hajduk
05.12.2017.11:35

Najljepši kraljevski par na svijetu, princ Carl Philip i princeza Sofia jučer su krstili sina Gabriela, a atraktivne fotografije s krštenja danas su obišle svijet.

Princ Carl Philip, vojvoda od Värmlanda bio je odjeven u tamnoplavu uniformu, dok je neke iznenadio izbor princeze Sofie koja se pojavila u narodnoj nošnji.

Profimedia

Princeza, koja je u kraljevsku obitelj stigla sasvim slučajno, nakon karijere modela za donje rublje i starlete na televiziji (jednom je pred kamerama poljubila i porno zvijezdu Jennu Jameson), jedina je od svih uzdanika na krštenju nosila nošnju, a zašto je odabrala baš ovu objašnjava W Magazine.

Komplet s crvenom suknjom, prugastom pregačom, bijelom košuljom i maramama na glavi i ramenima, pod originalnim nazivom 'Svenska folkdräkter' tradicionalna je nošnja pokrajine Dalarna, kojoj je ovom prilikom Sofia htjela odati počast.

Naime, pokrajina Dalarna, dio je titule njezinog sina Gabriela, vojvode od Dalarna pa je tim potezom lijepa Sofia osvojila Šveđane.

Stariji braco, princ Alexander, bio je odjeven u tamnoplave hlačice u kombinaciji s bijelo-plavim puloverom visoka ovratnika, svijetloplavim čarapicama i tamnoplavim cipelama.

U crkvi je bio jako živahan pa je čak neko vrijeme i plazio po podu.

Među uzvanicima se isticala princeza Victoria s obitelji, odjevena u predivnu široku suknju i pripadajući sako, u žarko crvenoj boji.

Profimedia

kraljevska obitelj

Švedska

princeza Sofia

Carl Philip

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter