Donosimo nekoliko trikova

Evo kako očistiti bijelu gumu na tenisicama i cipelama! Brzo i jednostavno uklonite mrlje sastojcima iz kuhinje


100posto
05.04.2019.12:55
Evo kako očistiti bijelu gumu na tenisicama i cipelama! Brzo i jednostavno uklonite mrlje sastojcima iz kuhinje
Bojan Zibar

sažeto

Bijele tenisice debljeg džona, starke, razne cipele - kada se guma na njima isprlja, izgledaju prilično istrošeno pa tome možete doskočiti na par načina


100posto
05.04.2019.12:55

Bijele tenisice debelog džona veliki su modni hit, a nisu zanemarive ni cipele s tim dodatkom. Usto, ne treba zaboraviti ni kultne 'starke' koje su odavno već pravi modni klasik. No, mnoge obožavateljice i obožavatelji ovakvih cipela znaju kolike se bitke vode s bijelim gumenim dijelom koji bi uvijek trebao biti čist.

No, teško. Već nakon par nošenja čak i oni oprezniji primijetit će mrlje na tenisicama. Kako ih lako i jednostavno očistiti? Donosimo vam par trikova, jedan i sami često koristimo - i za njega vam garantiramo!

Radi se o moćnoj mješavini - soda bikarboni, vodi i octu. Jednostavno u zdjelici napravite pastu od ovih sastojaka - ne treba pretjerivati u količini. Kada dobijete takvu smjesu, najpraktičnije je starom četkicom za zube prionuti na posao i izribati bijelu glumu i dijelove koji nisu platneni. Ne treba biti previše grub ili uporan, mrlje se brzo i lako skidaju. Potom još jednom sve prijeđite vodom i osušite krpicom. Ovaj način čišćenja smo provjerili više puta i zaista ostavlja sjajne rezultate - barem ako pričamo o onim uobičajenim mrljama na gumi tenisica.

Profimedia

Neki se kunu i u limun. Kažu da limunska kiselina odlično čisti i izbjeljuje gumu, a potrebno je polovicom limuna istrljati je i ostaviti da djeluje 15-ak minuta te zatim isprati.

Tu je i pasta za zube, kojom možete raditi na isti način kao i sa smjesom od sode, octa i vode. Malo je nanijeti na staru četkicu i potom isprati.

Klasika je među metodama čišćenja i medicinski alkohol iz ljekarne u kombinaciju s vatenim blazinicama. U tu varijantu ulazi i aceton, koji također na sličan način skida brojne tvrdokorne mrlje.

Za klasičarke - tu su deterdžent i voda. Gusta smjesa, stara četkica i trljanje.

Pinterest

tenisice

ocat

soda bikarbona

čišćenje tenisica

newsletter

Prijavite se na Newsletter