Na čemu ne smiješ štedjeti

Drži se ovih pravila ako si amater, a želiš imati uspješan koktel party doma


100posto
19.11.2018.15:00
Drži se ovih pravila ako si amater, a želiš imati uspješan koktel party doma
iStock

sažeto

Dobra baza je sve - pazi što ćeš kupiti kad pripremaš koktele za svoju ekipu


100posto
19.11.2018.15:00

Naravno da svi volimo koktele, samo što ponekad znaju biti preskupi. Sigurno ste se našli u situaciji kad ste potrošili sve pare u kafiću na samo par čaša ukusnih napitaka i tad odlučili - postat ćete najbolji amaterski koktel majstor!

Pozvali ste ekipu, odlučili koje koktele ćete raditi, ali kako ste početnik - nemate pojma trebate li kupovati samo ono najskuplje ili možda možete negdje uštedjeti? Jer, ni domaći kokteli nisu tako jeftini.

A budimo realni - sve može poći po zlu ako kupite jeftinu cugu i pokušate od nje napraviti nešto fino i posh.

Kako se ne biste osramotili, pratite naš kratki vodič kroz kvalitetni koktel tulum doma i saznajte odmah na čemu možete ušparati, a kad treba "odriješiti kesu".

ULOŽI U BAZU

Nije važno radi li se o Cosmopolitanu, Margariti, Old Fashionu ili Negroniju... Svaki koktel ima svoju bazu, a to je alkoholni napitak koji prevladava svim ostalim okusima. Ako je bazno piće loše, koktel ništa neće moći spasiti pa nikad nemoj pokušavati uštedjeti na votki, bijelom rumu, viskiju, tekili i sličnim napitcima.

SOKOVI I SIRUPI MOGU BITI JEFTINIJI, ALI...

Štedjeti možeš na sokovima ili sirupima koje ćeš dodati u koktele, ali postoji jedan preduvjet, a taj je da su već isprobani i ukusni.

PRIPREMI LED

Mlaka čaša = bljutavi koktel. Pripremi dovoljno leda za sve koktele koje ćeš raditi tijekom večeri. Nitko ne želi piti topli Mojito.

NE ZABORAVI NA VOĆE, ZAČINE I ZAČINSKO BILJE

Ništa ne može zamijeniti listove metvice u Mojitu, kao ni krišku limuna u koktelima s viskijem. Nemoj zaboraviti kupiti ove važne sastojke koji daju okus, a služe i za ukras.

PRATI RECEPT

Kokteli su poput kolača - dobri su jedino kad se recept prati štreberskom pozornošću. Ne isprobavaj vlastite mješavine jer bi gostima moglo pozliti.

ANGAŽIRAJ POMAGAČA I PRIPREMI SE

Frendica, partner ili netko od gostiju neka ti se nađu pri ruci kao pomoćno osoblje kako bi stvari brže tekle. Nema smisla da nekoliko ljudi pijucka koktel dok ostali već pola sata čekaju da narežeš limetu...

Party crashers upadaju na tvoj tulum i donose super nagrade!

Ako radiš tulum ove subote i želiš se pobrinuti da se o njemu još dugo priča, uključi se u naš party natječaj i zagarantiraj sebi i svojoj ekipi ludu zabavu!

Prijavi svoj tulum, pokaži nam jesi li party princess ili party animal i iznenadi sve ovom super nagradom – Sensation energy ekipa će crashati tvoj party, nagraditi sve s poklonima i paketima proizvoda te energizirati vaše druženje!

Natječaj se odvija kroz četiri tjedna kruga i možeš sudjelovati u svakom od njih! Prijaviti se možeš svaki tjedan od ponedjeljka u 10 sati do petka u 10 sati, imena dobitnika ćemo objaviti u petak u 11 sati u našem Party specijalu, a već dan nakon, u subotu iza 20 sati, ti dolazimo na tulum! Posljednji krug prijava završava u petak 14. prosinca.

Prijavi se popunjavanjem obrasca svojim osobnim podacima kako bismo te mogli kontaktirati u slučaju dobitka, odgovori kreativno na nagradno pitanje, a naš party žiri će odabrati najkreativnije među vama. Sretno!

*U natječaju mogu sudjelovati samo osobe starije od 18 godina, a nagrada se odnosi samo na tulume na području Zagreba.

party

tulum

Party Crashers

tulumarenje

kokteli

sastojci

newsletter

Prijavite se na Newsletter