ovo nam nikad nije palo na pamet

Čini se da smo cijeli život na krivi način koristili dezodorans, zašto ga nikako ne nanositi nakon tuširanja i kada je najbolje vrijeme


100posto
20.10.2019.11:00
Čini se da smo cijeli život  na krivi način koristili dezodorans, zašto ga nikako ne nanositi nakon tuširanja i kada je najbolje vrijeme
iStock

sažeto

Kada nanose dezodorans na vlažnu kožu odmah poslije tuširanja, zbog čega većina antiperspiranata ne dospijeva do znojnih žlijezda, jer ih voda na koži razrjeđuje


100posto
20.10.2019.11:00

Kako stručnjaci otkrivaju postoji način da svoj dezodorans učinite postojanim od jutra do večeri, a da ga ne morate nanositi više puta tijekom dana. Naime, kako oni objašnjavaju postoji povezanost od vremena kada nanosite antiperspirant na kožu i njegovog najboljeg djelovanja, a on će biti najefikasniji ako ga nanosite na kožu uvečer prije spavanja.

Vrlo logično objašnjenje

Iako nam se to čini čudnim zašto bi dezodorans nanosili prije spavanja, ali postoji vrlo dobro objašnjenje za to, tvrde stručnjaci.

Antiperspiranti su jedan od lijekova bez recepta jer inhibiraju normalno funkcioniranje organizma, odnosno znojenje, zbog sadržaja aktivnih sastojaka - aluminijskih soli. Ove soli stvaraju čep unutar znojnih žlijezda te na taj način smanjuju znojenje. 

Nikako nakon tuširanja

iStock

Pošto se znojimo mnogo manje noću nego tijekom dana, objašnjavaju stručnjaci, antiperspirant ne treba ponovo nanositi ujutru te nanesite antiperspirant uvečer na suhu kožu. Također je problem što ljudi rade pogrešku kada nanose dezodorans na vlažnu kožu odmah poslije tuširanja, zbog čega većina antiperspiranata ne dospijeva do znojnih žlijezda, jer ih voda na koži razrjeđuje.

Nanošenje antiperspiranta na suhu kožu navečer ne samo da će spriječiti da se znojimo tijekom spavanja, već će njegov efeat trajati i narednog dana. 

dezodorans

znojenje

antiperspirant

nanošenje

znojne žlijezde

newsletter

Prijavite se na Newsletter