Vjerojatno ste se nekad kuhajući špagete zapitali čemu zapravo služi misteriozna rupa na žlici kojom vadimo kuhane špagete, ali kao i većina niste se previše zamarali kako biste saznali odgovor.
No, rupa na žlici je ustvari vrlo praktična. Naime, kuhanje tjestenine najčešće završava svima dobro poznatim scenarijem – izmjerimo odokativno količinu tjestenine koja nam je potrebna, a nakon kuhanja shvatimo da je ta "odokativna” procjena još jednom zakazala te da imao previše ili premalo špageta.
Taman za jednu porciju
A žlica za špagete u tome nam ustvari može pomoći. Naime, napokon je riješen misterij o tomepoznato je čemu služi rupa koja se na njoj nalazi, a koja zapravo ima savršenog smisla. Naime, rupica je dizajnirana tako da u nju stane savršena količina špageta potrebna za jednu porciju.
Iako dimenzije rupe nisu jednake između različitih žlica količina tjestenine koja stane u nju odgovara preporučenoj količini za jednu porciju.