''RESORT''

Aleksandra Dojčinović sedmom samostalnom revijom postavila još višu ljestvicu u svijetu hrvatske mode


Iris Hazler
03.04.2019.11:35
Aleksandra Dojčinović sedmom samostalnom revijom postavila još višu ljestvicu u svijetu hrvatske mode
Aleksandra Birta

sažeto

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla predstavljena nova ‘Resort’ kolekcija poznate domaće dizajnerice


Iris Hazler
03.04.2019.11:35

Jedna od najpopularnijih domaćih modnih dizajnerica, Aleksandra Dojčinović suvereno korača modnim koracima u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta. Svojom sedmom samostalnom revijom prikazala je svoje viđenje resort kolekcije koja se s lakoćom nosi ove sezone. Ono što Dojčinović čini apsolutno posebnom na hrvatskom dizajnerskom nebu jest činjenica kako svoju viziju već sezonama uspješno ostvaruje u samoj praksi.

Aleksandra Birta

Otkako je krenula u samostalne revije, Dojčinović je odlučila svaku prezentaciju svoje kolekcije posvetiti gradu Zagrebu, ali i Hrvatskim velikanima kulture, umjetnosti i znanosti. Da pobliže objasnimo, prva revija održana je u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u sklopu Hrvatske akademije znanosti i umjetnost, druga u Hrvatskom državnom arhivu, trećom nas je vlakom odvela Lei Lou expressom od Zapadnog do Glavnog kolodvora u Zagrebu, četvrta je bila održana u Modernoj galeriji, peta u prostoru Ateliera Meštrović, a šesta u kultnoj Kockici na Prisavlju.

Aleksandra Birta

Pitanje je bilo – što će pripremiti sada? I Dojčinović nije razočarala te je pripremila modni spektakl koji se u isto vrijeme održao na dvije lokacije, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla i u prijenosu uživo na velikom kino platnu u CineStar 4DX Mall of Splitu, kao prvi takav modni događaj na ovim prostorima, a i šire. Usklađenost mode i znanosti ovoga puta pogođeno je maestralno, a sama revija djelovala je kao nešto na što bi i sam Nikola Tesla kimao zadovoljno glavom.

Aleksandra Birta

Lei Lou kolekcija prošetala je tako pistom Tehničkog muzeja, a dizajnerica je pokazala kako nije ostavila fokus samo na lokaciji, već i na samim komadima. Koketiranje klasike, trenda i već prepoznatljive Lei Lou žene, ovoga puta otišlo je u lepršavom smjeru jarkih drapiranih haljina s prizvukom osamdesetih zahvaljujući jače naglašenim ramenima te strogom naglasku na struk zahvaljujući odličnim stylinzima kojima su dominirali široki remeni. Detalji poput slamnatih šešira, sandala i kožnih natikača lijepo su se nadopunjavali uz haljine, ali i nekoliko izvrsnih odijela.

Aleksandra Birta

Kombinacija odijela i šorca, ali i strogog kroja dugih hlača te pletenih vesti spajaju funkcionalnost i nosivost koja istovremeno izgleda senzualno i jednostavno – seksi. Nije nedostajalo cvjetnog uzorka i jarkih boja, ali i komada s čipkom koji su namijenjeni za nešto glamuroznije prilike. Dojčinović se ovog puta poigrala sa sportskim prizvukom koji joj je odlično sjeo, a to je najbolje pokazala reakcija same publike.

Aleksandra Birta

Za sam kraj možemo slobodno reći kako je Dojčinović uspjela održati kontinuitet kada je u pitanju vrhunska prezentacija i fokusiranje na samu izvedbu modne revije s promišljenom lokacijom, pričom koja se nadopunjuje iz sezone u sezonu te pokazala kako je među rijetkim domaćim dizajnerima koji jednaku pažnju posvećuju samoj reviji i kolekciji.

Aleksandra Birta

Aleksandra Birta

Aleksandra Birta

moda

hrvatski dizajn

modna revija

Aleksandra Dojčinović

Lei Lou

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter