BEZ PRANJA SVAKI DRUGI DAN

Ako vam se kosa pretjerano masti, možda ponavljate ove krucijalne pogreške


Iris Hazler
28.04.2018.18:00
Ako vam se kosa pretjerano masti, možda ponavljate ove krucijalne pogreške
iStock

sažeto

Masna kosa na korijenu i suha na vrhovima, pranje svaki drugi dan i tako u krug. Poznato? Ako je, moguće da i sami griješite u određenim stvarima


Iris Hazler
28.04.2018.18:00

Najčešći problem leži u jačem lučenju sebuma na korijenu kose koji dovodi do slijepljenosti i potrebe za pranjem svaka dva dana ili možda malo više, ako se poslužite sa suhim šamponom. OK, lučenje sebuma je takvo kakvo je, ali postoji velika mogućnost da i sami pridonosite dodatnom mašćenju kose, a da toga nisi ni svjesni.

Pretjerano četkanje kose

Četkanjem kose stimulirate prirodno otpuštanje ulja na tjemenu, dakle - što više četkate, više se masti. Pokušajte izbjegavati korijen kose kod četkanja kako bi izbjegli širenje ulja po ostatku vlasi te se koncentrirajte na otpetljavanje ostatka kose.

Pretjerano pranje kose

Sebum je problematičan, ali ostala prirodna ulja koja se nalaze na tjemenu pokušavaju koliko-toliko održati ravnotežu. A svakodnevnim agresivnim pranjem kose, uništavate upravo tu ravnotežu ''dobrih'' ulja i sebum se počinje dodatno lučiti i kosa sve više mastiti.

Prečesto diranje kose rukama

Kao kada neprestano dodirujete lice i pojave se prištići, tako i stalno prolaženje prstima i dlanovima po kosi dodatno masti kosu. Prstima i dlanovima prenosite prljavštinu i ulja na kosu, a rezultat je slijepljena i masna kosa u kratkom roku.

Oprezno s regeneratorom

Kod prevelike količine nanesenog regeneratora postoje dvije opcije: kosa koja pada u ''rezancima'' i slijepljeni korijen zbog nedovoljnog ispiranja. Kako god okrenete, masna kosa

Četka vam je puna kose

Ovo je pogotovo česta pojava kod duge kose, jer i samo jedna vlas se zapetlja toliko u četku da izgleda kao da ih je 1000. A ako vam je kosa sama po sebi masna, korištenjem četke pune dlaka prenosite masnoću sa starih vlasi na svoju svježe opranu kosu.

ljepota

beauty

kosa

njega kose

regenerator za kosu

masna kosa

četkanje kose

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter