Svaka kuća ga ima u hladnjaku

Ako u jaja za kajganu dodate ovaj jeftin sastojak, ona će dobiti vrhunski ukus i postati najkremastija sočna delicija


100posto
18.11.2019.10:00
Ako u jaja za kajganu dodate ovaj jeftin sastojak, ona će dobiti vrhunski ukus i postati najkremastija sočna delicija
Profimedia

sažeto

Da kajgana ne ispadne suha i neukusna, možete primijeniti ovaj jednostavan i jeftin trik, svi će tražiti još


100posto
18.11.2019.10:00

Čak i kada netko ne zna kuhati, ili ne voli kuhati, obično kaže da zna skuhati samo jaja. Tu spada ne samo kuhanje nego i pečenje, a najjednostavniji oblik je kajgana. Jelo, zdravo, brzo, kojeg prvo nauče svi koji tek kreću u svoju gastro-kulinarsku obuku. Najčešći su izbor za doručak, mnoge dijete i zdrave prehrane svoje temelje imaju upravo u ovom jelu.

Profimedia

Upravo oni koji se ponose svojim neumijećem kuhanja, i od ta dva jaja na tavi naprave bezukusno, suho ili premasno jelo. Jer to je samo kajgana, nema tu nikakve umjetnosti. Ipak postoji jedan trik da dva ili tri izmućena jaja na tavu postanu savršeno kremasta i sočna hrana. Tajna je u kiselom vrhnju.

Vrhnje se dodaje pri kraju

Na svako jaje ide po jedna žlica kiselog vrhnja. Prvo pomiješajte jaja s uobičajenim sastojcima i začinima, obavezno dodajte barem sol i papar, a ako imate i nekih drugih začina koje volite stavite i njih. Tek kada ste dobro izmiješali na vatri, dodajte vrhnje.

Profimedia

Na tavi rastopite maslac ili stavite ulje, po svom ukusu, kada se tava ugrije ispite razbijena i malo izmućena jaja. Bez miješanja pustite kratko vrijeme da se s donje strane jaja sjedine. S gornje strane dodajte začine, sol, papar, sjemenke sezama, peršin, ili što već volite. Tek tada špatulom okrenite i 'iscjepkajte' jaja u kajganu i to je savršen trenutak da u svoju kajganu dodate i vrhnje. Kada se miješanjem sastojci sjedine dobit ćete najkremastiju kajganu koju ste probali.

Profimedia

hrana

jaja

kuhanje

kajgana

newsletter

Prijavite se na Newsletter