Foto: Suvremene pepeljuge nema razloga za sram

Ako ste vlasnica većih stopala i to vas muči ovo su genijalni trikovi da ih vizualno smanjite


100posto
27.10.2019.18:00
Ako ste vlasnica većih stopala i to vas muči ovo su genijalni trikovi da ih vizualno smanjite
Profimedia

sažeto

Mnoge žene koje imaju veća stopala, htjele bi ih vizualno smanjiti, što je moguće ako se poštuje nekoliko pravila


100posto
27.10.2019.18:00

Koliko god svi šutjeli o tome postoje neka 'pravila' ljepote koja, ako ništa drugo, ljudima (pogotovo ženama) daju više samopouzdanja. Tako su bujna kosa, dugačke trepavice ili lijepi izduženi prsti na rukama i čvrsti nokti 'plus' kojeg svatko od nas priželjkuje. Ako nas priroda nije blagoslovila time, nije kraj svijeta, ali vlasnice onih -nepoželjnijih - osobina ipak mnogo više pažnje pridaju 'prikrivanju' tih sitnih nedostataka.

Isto je i sa stopalima, mnoge žene koje imaju nešto veća stopala, žele ih vizualno smanjiti. Prvo bismo naglasili prednosti činjenice da imate veća stopala - gotovo uvijek možete uživati u blagodatima kupovine obuće, jer većih brojeva gotovo uvijek ostane na policama, a samim time često željeni par bude i na sniženju, dok se isti u brojevima 38, 39 ili 40 rasproda brzinom svjetlosti.

iStock

Druga prednost je kod kupovine sportske obuće, tenisica, gležnjača i slično, možete bez problema posegnuti i na mušku policu, koja u zadnje vrijeme također ima odličnih modela koji mogu proći i pod ženske i pod muške.

A sada, ako i dalje želite da vaša veća stopala izgledaju manje, ovo je nekoliko trikova koji će vam u tome pomoći.

Obavezno potpetica

U ravnim cipelama velika stopala izgledaju još veća. Tu bi savjetovali ženama da izbjegavaju dosta popularne 'balerinke'. Istina je da takve cipele možda jesu praktične, ali rijetko kojoj ženi laskaju. Budući da ovdje govorimo o većim stopalima - ljepše će izgledati ako cipela ima barem malu potpeticu ili zadebljanu petu. To ne znači da morate hodati po cijele dane u štiklama od 10 centimetara, ali udobna peta od pet centimetara ostavit će mnogo ljepši dojam.

Izbjegavati 'špičoke'

Cipele koje su šiljaste na vrhu imaju jednu note elegancije i ozbiljnosti, u zadnje vrijeme više se njih može naći u dućanima, budući da su osim trenutne mode ušle u klasiku. Manje je cipela koje su oble na vrhu, ali ti špic-modeli ipak su nešto dulji od običnih. Tako da će i stopala u njima izgledati dulje.Ako svejedno, zbog nabrojanih razloga, ne želite potpuno izbaciti elegantne šiljaste cipele iz garderobe, obratite pažnju da su one što manje izdužene.

Profimedia

Tamne boje smanjuju, svijetle boje šire

Kako u odjeći, tako i u obući, trebalo bi se držati zlatnog pravila o optičkoj varci koju možemo postići s bojama. Ako želite vizualno smanjiti svoja stopala trebalo bi izbjegavati svijetle boje cipela i sandala. To se ne odnosi samo na bijelu i svijetlo bež, nego i na pastelne i na metalik tonove. Mnogo bolji izbor je obuća tamnih boja.

Također ako ne želite privlačiti poglede na svoja stopala, izbjegavajte uočljive i napadne boje i dezene.

Idealan izrez na sandalama

Bez obzira na veličinu stopala bitno je odabrati idealan model. Ni na malim, ni na velikim stopalima žuljevi ne izgledaju lijepo. Bitno je da je obuća prave veličine, a poseban izazov je otvorena obuća. Ako je prednji otvor pogrešno odrezan prsti izgledaju duži.

Promo

Sandale koje su najdublje rezane, odnosno koje su rezane na visini drugog prsta pored palca djeluju da stopalo izgleda još veće. Ako otvorene cipele kod kojih prsti imaju još mjesta naprijed, to je kontraproduktivno za sakrivanje. Isto kao i premale cipele, kod kojih vire ili prsti ili peta.

ljepota

cipele

stopala

newsletter

Prijavite se na Newsletter