Da bi putovanje iz snova zaista bilo takvo

12 informacija koje bi trebali znati prije nego se odlučite za krstarenje


Dina Plevnik Hajduk
11.11.2017.11:00
12 informacija koje bi trebali znati prije nego se odlučite za krstarenje
iStock

sažeto

Znate li koju kabinu trebate izabrati ako želite izbjeći mučninu?


Dina Plevnik Hajduk
11.11.2017.11:00

Oduvijek sanjate o krstarenju, izležavanju na palubi s koktelima i posjetu zemljama koje ste do sada imali priliku vidjeti samo na filmu?

Ako ste napokon skupili dovoljno novca za putovanje života, nemojte na slijepo kupovati prvu kartu koju vam tražilica izbaci na internetu.

Proučite ovih 12 informacija kako bi krstarenje zaista bilo kao iz bajke!

1. All-inclusive opcije zaista štede novac

Bolje je odmah platiti sve nego zasebno kupovati kartu i svako piće na brodu. Tako ćete bolje kontrolirati troškove i biti opušteniji. Važno: svakako proučite što koji brod smatra pod opcijom 'all-inclusive'.

2. Ako vam je zlo na putovanjima, strateški birajte kabinu

One na višim katovima pogodnije su za ljude koji bi mogli patiti od morske mučnine.

3. Unaprijed planirajte ekskurzije

Proučite sve destinacije koje ćete posjetiti i putem interneta isplanirajte izlete na kopnu. Ako je moguće, unaprijed nabavite karte.

4. Ako idete s klincima, pomno birajte brod

...bilo bi šteta odabrati baš onaj koji nema uključene aktivnosti za djecu, babysittera i animatore koji će omogućiti da se i vi malo odmorite, a djeca super zabave.

iStock

5. Neke kabine nemaju prozore

Pogled na more nemojte uzimati zdravo za gotovo te bukirati kabinu u kojoj ne postoje, samo zbog povoljne cijene. Čitajte i sitna slova!

6. Raspitajte se postoji li dress code

Neki kruzeri zahtijevaju formalno odijevanje za vrijeme večere. Ako se ubrajate u ljude koji putuju u bermudama i japankama, to bi vam mogla biti važna informacija.

7. Ne padajte na fore 'šnel fotografa'

Na mnogim kruzerima fotografi freelanceri će vas prvo fotografirati, a zatim tražiti novac. Ponesite svoj fotić ili zamolite suputnike da vas fotografiraju vašim mobitelom.

8. Raspitajte se o napojnicama

To što ste skupo platili kartu ne znači da nećete morati davati napojnice. Svaki brod ima drugačija pravila, neki dnevnu napojnicu znaju uključiti u cijenu, a neki ne. Sve detalje lako možete doznati na forumima.

9. Ponesite neonski flomaster

Među brojnim aktivnostima koje se nude, flomasterom ćete označiti one koje vas najviše zanimaju te se osigurati da nećete ništa propustiti, savjetuje portal Espresso.

10. Odlučite da ćete se odmoriti bez interneta

U protivnom, mogli bi izgubiti gomilu novca. Naime, u gotovo svim tvrtkama, internet je jako skup, piše MSN.

11. Ponesite opremu za teretanu

Kruzeri nude fantastičnu hranu u obilju - bilo bi šteta propustiti delicije od straha da ćete se udebljati. Provjerite ima li kruzer teretanu te odvojite pola sata dnevno za dobro znojenje. Ne moramo ni spomenuti kako će fotke u kupaćem kostimu biti još bolje!

12. Postoji zaista velika ponuda krstarenja

Na papir stavite popis želja i budžet, a zatim napravite dobro istraživanje kako bi kupili kartu na kruzeru koji nudi putovanje baš po vašoj mjeri.

iStock

putovanje

more

kruzer

broz

daleka putovanja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter