pogledajte VIDEO

Teslin robot Optimus može hodati i obavljati jednostavne zadatke. Musk: ‘Potražnja će biti 20 milijardi komada‘

Predstavljen je napredak koji je robot nalravio od kad je posljednji put prikazan na Teslinom Al Dayu u listopadu prošle godine

Tesla Optimus

 YouTube Screenshot

Nadolazeći Teslin humanoidni robot, poznat kao Optimus, nastavlja se razvijati od strane proizvođača automobila, a nedavni video koji je objavio brend pokazuje napredak koji je napravio otkako je robot posljednji put prikazan na Teslinom AI Dayu u listopadu prošle godine.

Ovaj snimak pokazuje da je Tesla napravio značajan napredak s Optimusom u posljednjih 8 mjeseci, iako su sposobnosti robota i dalje daleko iza onih drugih robota koje je razvio Boston Dynamics. Prikazan je kako polako hoda oko Teslinog pogona, a u jednoj fazi Tesla pokazuje ljudske demonstracije.

image

Tesla Optimus

Tesla

To pokazuje Teslin inženjer koji uzima predmete iz jedne kutije i stavlja ih u drugu. Optimus je u stanju oponašati zadatak svojim "ljudskim" rukama. Izvršni direktor Tesle Elon Musk iznimno je uvjeren u budućnost Optimusa. Prethodno je rekao da će većina Tesline dugoročne vrijednosti doći od robota i očekuje da će prodati znatno više robota nego automobila.

Dapače, Musk je čak tvrdio da bi potražnja za robotom mogla biti čak 10 do 20 milijardi jedinica, više od broja ljudi na planetu.

image

Tesla Optimus

Tesla

Govoreći na Teslinom AI danu prošle godine, Musk je dodao da robot ima potencijal biti transformativan za civilizaciju. Doista, tvrdio je da bi to moglo dovesti do "budućnosti obilja, budućnosti u kojoj nema siromaštva, u kojoj možete imati što god želite u smislu proizvoda i usluga".

image

Tesla Optimus

Tesla

Smatra se da Tesla cilja na cijenu od oko 20.000 dolara za, ali bi mogao smanjiti tu cijenu kako proizvodnja bude rasla. Datum lansiranja još nije objavljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:19