sretni novi vlasnik

Netko je kupio BMW M3 e30 s najviše km na svijetu: ‘Prodavač je pošten, barem mu nije skinuo 500.000 km‘

U oglasu vlasnik navodi kako je Originalni s14 motor doživio dvije "generalke" prije nego li ga je kupio

BMW M3 s najviše km

 eBay

Kultni moderni klasici koji zbog godina već postaju i oldtimeri, premda ih tako još zapravo i ne doživljavamo, danas su kategorija vremešnih automobila koja doživljava možda i najveći rast cijena na tržištu kod ponovne prodaje. Lancia Delta Integrale EVO II, Honda NSX, Toyota Supra IV, Opel Lotus Omega, Audi RS2, Mercedes 2.5-16 EVO II te naravno BMW M3 modeli e30 i e36, lista je poduža, postaju sve skuplji.

image

BMW M3 s najviše km

eBay

Posebno ako su u pitanju primjerci u originalnom stanju s malom kilometražom. Oni koji ih žele posjedovati već plaćaju vrlo velike iznose od preko 100.000 eura, često i više. No što je s održavanim primjercima, ali koji su nakupili veliku kilometražu? Uzmimo za primjer ovaj BMW M3 e30 koji je nedavno pronašao novog vlasnika na platformi eBay.

image

BMW M3 s najviše km

eBay

Proizveden je 1988. godine, imao je tri vlasnika, a prodavač iz SAD ga je oglasio na popularnom oglasniku. U oglasu stoji opsežan opis svega što je rađeno na automobilu, fotografije potvrđuju stanje, jedino, automobil je do danas prešao zaista velikih 822.316 kilometara (513.948 milja).

image

BMW M3 s najviše km

eBay

U oglasu vlasnik navodi kako je Originalni s14 motor doživio dvije "generalke" prije nego li je kupio auto s tek 513.872 milja, a motor je izgubio kompresiju na prvom i drugom od četiri cilindra. Sada je unutra motor s blokom od s50 i glavom od s52 za koji vlasnik tvrdi da se dodavanjem turbina snaga može kretati od 700 do 1000 KS.

image

BMW M3 s najviše km

eBay

Auto dolazi s gomilom računa od popravaka, prethodni vlasnik je riješio koroziju, a podvozje izgleda jako dobro za svoje kilometre što se vidi na slikama. Usto, ovaj automobil dolazi s ultra rijetkim tvorničkim drugim spremnikom goriva u prtljažniku iz tvornice što je bila vrlo skupa opcija 1988. godine.

image

BMW M3 s najviše km

eBay

Međutim i ovakav je M3 e30 postigao je cijenu od 44.400 dolara, a nadmetalo se čak 97 osoba. Puno ili malo procijenite sami, no cijena je bitno niža nego za najbolje očuvane primjerke s vrlo malo prijeđenih kilometara s originalnim motorom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:00