servis

Kako pri kupnji rabljenog otkriti je li auto bio razbijen ili lakiran: Ova dva jednostavna alata pomažu

Nije tajna da prodavači ponekad pribjegavaju raznim trikovima kako bi sakrili tragove prethodnih oštećenja

Oštećenje na autu, ilustracija

 Profimedia

Kada se zaputite u potragu za savršenim rabljenim automobilom, svaki detalj je važan. Od provjere ispravnosti motora do detaljne analize karoserije i interijera, svaki korak je ključan za izbjegavanje potencijalnih budućih problema. Međutim, jedno od najvećih iznenađenja koje možete doživjeti jest otkriće da je automobil koji ste namjeravali kupiti ranije pretrpio ozbiljne štete.

image

Oštećenje na autu, ilustracija

Profimedia

Najvažniji savjeti za procjenu stanja karoserije

Nije tajna da prodavači ponekad pribjegavaju raznim trikovima kako bi sakrili tragove prethodnih oštećenja. Da biste se osigurali i spriječili neugodna iznenađenja, postoji nekoliko trikova:

- Proučite automobil iz svakog kuta: Promjene u nijansama boje mogu otkriti prethodne popravke ili zamjene dijelova.

- Detaljno pregledajte rubove: Vrata, prtljažnik, i poklopac motora mogu kriti tragove korištenja boje i lakiranja.

- Inspekcija na dobro osvijetljenom mjestu: Sunčeva svjetlost je vaš saveznik u otkrivanju nedostataka na boji i karoseriji.

Ipak, čak i uz ove metode, teško je precizno procijeniti debljinu boje, što je ključno za otkrivanje skrivenih popravaka. Tu na scenu stupaju specijalizirani uređaji.

image

Oštećenje na autu, ilustracija

Profimedia

Mjerač debljine laka: Vaš najbolji prijatelj pri kupovini

Mjerač debljine boje, iako malen, igra veliku ulogu u procjeni prethodnih šteta na vozilu. Ovaj uređaj može precizno odrediti debljinu boje u mikronima, omogućujući vam da vidite jesu li na automobilu izvođeni veći popravci. Tipično, neobnovljeni automobil ima debljinu boje između 100 i 200 µm, dok oni s poviješću popravaka mogu imati znatno veću debljinu.

image

Oštećenje na autu, ilustracija

Profimedia

Za one koji preferiraju jednostavnost, magnetske olovke također nude brz način za identifikaciju područja s potencijalnim popravcima, ovisno o materijalu ispod boje. Ovi jednostavni alati mogu se povoljno nabaviti na Amazonu i sličnim internet trgovinama, ili specijaliziranim trgovinama.

Dakle, s pravim alatima i znanjem, možete se osigurati protiv kupnje automobila s skrivenim nedostacima lima i laka.

image

Oštećenje na autu, ilustracija

Profimedia

Mjerač debljine boje i magnetska olovka tako mogu biti dva esencijalna alata koja vam mogu pomoći u pregovaranju i osigurati da vaša sljedeća kupnja bude sigurna i zadovoljavajuća. Ne dozvolite da vas prošlost automobila iznenadi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:04