USPOREDBA

VIDEO: JE LI SAMO LIJEPO LICE ILI PRAVI FAJTER? Pogledajte ima li Mini Clubman JCW šanse protiv Audija S3 i Mercedesa CLA 35?

 
 Car Wow

Mini je krajem prošle godine predstavio nabrijane verzije Clubmana i Countrymana, pod već poznatim imenom John Cooper Works.

Iako su ih mnogi u samome startu podcjenjivali te smatrali da neće imati šanse protiv konkurencije, oni svakodnevno dokazuju suprotno.

Stoga je britanski YouTube kanal Carwow u utrci ubrzanja suprotstavio Clubmana JCW-a protiv Audija S3 i Mercedes-AMGa CLA 35, a rezultati su pomalo neočekivani.

Podsjetimo, Mini Clubmana JCW-a pokreće 2,0-litreni turbobenzinac s 306 konjskih snaga i 450 Nm okretnoga momenta. Snaga se prenosi na sve kotače, a s obzirom na to da je automobil dodatno olakšan, ima samo 1220 kilograma.

Prema tvorničkim podacima, Mini bi trebao postići 100 km/h za samo 4,9 sekundi.

Mercedes-AMG CLA 35 također pokreće 2,0-litreni turbobenzinac s 306 KS, ali on ima tek 400 Nm okretnoga momenta. Od Clubmana JCW-a teži je čak 363 kilograma, ali snaga se isto prenosi na sve kotače.

Zanimljivo je da bi CLA prema tvorničkim podacima trebao postići 'stotku' u isto vrijeme kad i Mini.

S druge strane, Audi S3 pokreće nešto slabiji 2,0-litreni 'turbak' s 300 konjskih snaga, a okretni moment mu je samo 380 Nm. Snaga se prenosi na sve kotače, a prema masi je točno između ovoga dvojca s 1470 kilograma.

Iako je slabiji, Audi navodi da S3 ima bolje ubrzanje od Minija i Mercedesa pa do 100 km/h stiže za 4,7 sekundi.

Ishod utrke vrlo je zanimljiv, a možete ga saznati pogledom na video ispod:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:58