u pitanju je tradicija

Pogledajte posebni Volkswagen cabriolet izrađen samo za brazilskog predsjednika

Nekonvencionalan projekt nastao je zbog posjeta brazilskog predsjednika Luiza Inácia Lula da Silve tvornici

VW Virtus cabrio

 VW

VW Virtus je malena limuzina koju Europa ne poznaje, ali je itekako poznata i popularna u zemljama poput Indije ili Brazila, dakle svjetskih tržišta s velikom populacijom slabije kupovne moći. Međutim primjerak s fotografija u cabrio verziji zapao nam je za oko jer je riječ o neobičnoj malenoj limuzini s četverim vratima, ali bez krova.

image

VW Virtus cabrio

VW

Zanimljivo je i da ovdje nije riječ o projektu nezavisnog majstora, ili tuning kuće jer je ovaj automobil zamislilo i izradilo tridesetak radnika brazilske tvornice VW-a u Sao Bernardo do Campo u Brazilu.

Vrlo nekonvencionalan projekt nastao je zbog posjeta brazilskog predsjednika Luiza Inácia Lula da Silve tvornici, nakon najnovijeg ulaganja VW-a u toj južnoameričkoj zemlji.

image

VW Virtus cabrio

VW

Ekipa je imala svega šest tjedana za dovršiti transformaciju, što je izuzetno kratko vrijeme za takav pothvat, a rezultat je pred vama. Prostrana i pristupačna limuzina sada bez krova, ima dulji međuosovinski razmak, više mjesta za koljena putnika straga, a iza prednjih sjedala dodana je prečka za veću krutost karoserije.

Ovaj jedinstveni primjerak je lakiran u "biskajsko" plavoj boji, unutrašnjost je izvedena u tamnim tonovima, dok atraktivni alu naplaci od 18 cola podižu dojam.

Ispod haube nalazi se 1,5-litreni benzinski četverocilindraš s turbopunjačem koji postiže 150 KS i 250 Nm okretnog momenta kao i kod standardne limuzine Virtus, a snaga se prenosi na prednje kotače putem 6-stupanjskog DSG automatskog mjenjača s dvije spojke.

image

VW Virtus cabrio

VW

Nije prvi put da VW Brazil stvara jednokratne kabriolete kad god brazilski predsjednik posjeti lokalnu tvornicu.

Virtus Cabrio, naime, slijedi tradiciju prethodnih transformacija, poput izvedbi Beetle cabrija iz 1959. i 1993., Polo Sedana Cabrio 2003. i Foxa Cabrio 2005.

Nakon što obavi svoju ulogu paradnog vozila tijekom posjeta predsjednika, jedinstveni VW Virtus Cabrio će otići u muzej, pridruživši se drugim specijalnim izdanjima u kolekciji VW-a Brazil.

image

VW Virtus cabrio

VW
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:51