TO JE TEK POČETAK

Po novi auto u Lidl: ‘Sardine, hrenovke i molim vas jednu Kiju Stonic‘... Cijena? Diskontna!

Zasad na leasing i samo u Njemačkoj. Trenutno nude Kiju Stonic, no brzo stižu i Clio i Twingo, a potom tko zna što i gdje...
Lidl Shop
 Kia, Lidl

U neka "dobra stara" vremena kod nas se u supermarkete išlo tek po brašno, mlijeko, kranjske i koktu, dok se proteklih godina u njima, posebno onim novopridošlim nam europskim lancima supermarketa poput Lidla i Kauflanda, počelo nuditi i podosta toga bitnog ljubiteljima automobila.

Od navlaka za sjedala, auto radija i krovnih nosača do (jeftinih) motornih ulja i auto guma... No, od početka ovog Lidl svojim kupcima u Njemačkoj ne nudi samo paket koji uključuje 4 gume nego i cijele, i to posve nove automobile.

image
Lidl trgovina
Zeljko Puhovski/CROPIX

Prvi auto koji sad nude u svojoj novoj i posve digitalnoj ponudi načinjenoj u suradnji s berlinskom start-up tvrtkom Vehiculum i Sixt Leasingom je popularni korejski kompaktni crossover Kia Sonic.

Nude ga, dakako, u ograničenoj količini, i to zasad samo u lanjskoj benzinskoj varijanti 1.0 T-GDi (bez nekih dijelova dodatne opreme koje je ponudio zadnji facelifting), i to isključivo u crnoj boji, ali sa 25 posto manjom cijenom no što isti model stoji u redovnoj salonskoj prodaji - u četverogodišnjoj leasing varijanti u Lidlu se tako taj auto sad može dobiti za 135 eura, odnosno tek nešto malo više od tisuću kuna mjesečno. Po auto se uz to ne mora ići u dućan - sve se obavlja na Lidlovoj web stranici, a aute se dostavljaju u četiri velika njemačka grada ili uz manju doplatu na vlastiti kućni prag.

image
Lidl shošp
Lidl

No, to ni iz bliza nije sve, jer vrlo brzo "na police" u Lidlu stižu i još povoljniji Renault Clio 5 (koji će u četverogodišnjem leasingu stajati 109 eura mjesečno) i Renault Twingo Life (za svega 99 eura mjesečno). A pritom za sve one koji su šokirani podatkom da lanac samoposluživanja dila automobile valja napomenuti kako to i nije prvi put da se Lidl uključio u takvu akciju, ali i da ga na to nije potakla korona kriza.

Ili bar ne samo ona. Naime, prije ovog poteza koji je (zasad) limitiran samo na Njemačku, odigrale su se lani već dvije vrlo uspješne prodajne akcije u Lidlovoj švicarskoj ekspozituri u kojoj su nuđene razne opcije leasinga za Renault Clio od 299 do 429 švicarskih franaka mjesečno (za TCe 100 X-tronic).

image
Lidl Shop
Lidl

No, prava premijera cijele priče ipak se zbila baš u Njemačkoj, i to u ožujku 2019. godine, kad je Lidl tamo svojim kupcima ponudio limitiranu količinu od tisuću primjerak Fiata 500 i rasproda ih u rekordnom roku (također u suradnji s Vehiculum, i to također na leasing, a nudili su ih u četiri boje, za 89 eura mjesečno).

Zanimljivo je također i da Lidl nije prvi lanac supermarketa koji se ubacio na automobilsko tržište - u igri je već i veliki francuski lanac E.Leclerc, premda su se oni odlučili odigrati stvar na malo drugačiji način, odnosno u svojim dućanima ponuditi vrlo jeftini najam električnih automobila... No, to zasigurno nije i jedino i zadnje iznenađenje koje nas čeka u supermarketu iza ugla...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 07:27