nebo je granica

Od ormarića za puške do čaša za šampanjac: Ovo je najskuplja oprema najluksuznijih automobila

Ništa nije nemoguće - to je moto najluksuznijih proizvođača automobila kada je oprema u pitanju

Skupocjena oprema u automobilima (ilustracija)

Moderni luksuzni automobili često nude veliki izbor značajki koje nećete pronaći u automobilima obične kategorije. Dok funkcije kao što su high-end zvučni sustavi, head-up zaslon s proširenom stvarnošću ili infotainment sustavi na stražnjim sjedalima služe barem nekoj svrsi, u cjenicima luksuznih automobila nalazimo i skupocjene predmete čija je jedina svrha donijeti vlasniku osjećaj ekstravagancije.

Individualizacija u unutrašnjosti luksuznih automobila često nema granica. Na primjer, Porsche nudi ambleme na naslonu za glavu ili ruku kao dio paketa interijera. No tu nije kraj - automobilske tvrtke na još višoj razini, poput Ferrarija ili Rolls-Roycea, napravit će po mjeri sve što tražite. Naravno, to će vam i naplatiti.

1. Prilagođeni set prtljage

image

Prilagođeni set prtljage (ilustracija)

Pagani

Ovaj element opreme često se nudi u super i hiperautomobilima. Razlog je prilično jednostavan: ovi automobili nisu baš usredotočeni na korisnost, pa se prtljažniku ne pridaje toliko pažnje u dizajnu automobila. Kako bi izvukli maksimum iz njega, automobilske tvrtke će vašem superautomobilu često dodati elegantnu prtljagu uz značajnu nadoplatu.

2. Karbonska vlakna

image

Karbonska vlakna (ilustracija)

McLaren

Ugljična vlakna često su neophodna u superautomobilima umjesto dodatnog elementa opreme, poput karbonskog monokoka ili nekih dijelova karoserije. No neki proizvođači automobila rado će vam ponuditi dodatne pakete koji uključuju aerodinamičke elemente, poput stražnjeg krilca ili prednjeg splitera. O karbonskim paketima interijera da i ne govorimo.

3. Ekstravagantni ključevi

image

Ključ izrađen po narudžbi (ilustracija)

Web Screenshot

Luksuzni automobil također mora zračiti luksuzom iz dodataka koji idu uz njega. Iznimka nisu ni tipke, odnosno mali multimedijski uređaji s puno funkcija u današnje vrijeme. Prilagodbu ključa nudi, primjerice, Porsche koji će uz nadoplatu izraditi ključ točno prema unutrašnjosti vašeg automobila. Ferrari nije iznimka sa svojim programom individualizacije Tailor Made.

4. Osvijetljena maska

image

Osvijetljena rešetka (ilustracija)

BMW

Prednja maska ​​jedan je od najtipičnijih identiteta automobilske tvrtke. Ali kako se nositi s identitetom noću? Zato neki proizvođači automobila nude pozadinsko osvjetljenje na maski, koje ističe tipične konture. Možete ih pronaći, primjerice, u ponudi BMW-a, ali i Rolls-Roycea. Britanski aristokrat nudi čak i posebno pozadinsko osvjetljenje za "Spirit of Ecstasy", koja također može biti izrađena od ultra skupih materijala.

5. Dvobojni lak na karoseriji

image

Dvobojni lak na karoseriji (ilustracija)

Mercedes-Benz

Neobično skupa stavka u cjenicima luksuznih automobila je posebno lakiranje u dvije nijanse. Uz doplate u desecima tisuća nudi ih Maybach, ali i Bentley, Rolls-Royce ili BMW s novom Serijom 7 i njezinom električnom verzijom i7. Ferrari nije iznimka s Tailor Made programom, gdje doista nema granica mašti kada je u pitanju lakiranje.

6. Čaše za šampanjac

image

Čaše za šampanjac (ilustracija)

Rolls-Royce

Luksuzne limuzine prvenstveno su namijenjene putnicima koji sjede straga. Kako bi se vlasnici automobila vrijednih nekoliko stotina tisuća eura na stražnjim sjedalima osjećali kao kod kuće, čeka ih luksuz o kakvom obični smrtnici mogu samo sanjati. Jedan od najskupljih elemenata su pojedinačne čaše za šampanjac.

7. Pripreme za lov i piknik

image

Set za lov (ilustracija)

Range Rover

Jedan od tipičnih hobija britanske aristokracije je lov ili pucanje u pokretne mete. Zato Bentley, Rolls-Royce i Range Rover nude posebna sklopiva sjedala u prtljažniku, gdje možete uživati ​​u svojoj omiljenoj aktivnosti – bilo da je riječ o pikniku s obitelji ili lovu na fazane. Ipak, očekujte nadoplatu od nekoliko desetaka tisuća eura.

8. Luksuzni sat na kontrolnoj ploči

image

Sat na armaturnoj ploči (ilustracija)

Rolls-Royce

Ništa ne vrišti na luksuz kao satovi. Mercedes AMG je nekad u svoje automobile stavljao satove proizvođača IWC, ali to je tek početak. Danas, primjerice, Bentley ili Rolls-Royce nudi satove na kontrolnoj ploči. U vrhunskom modelu Phantoma možete čak i armaturnu ploču prilagoditi svom ukusu.

9. Specijalizirani tečajevi

image

Porsche tečaj sportske vožnje (ilustracija)

Porsche

Kupnja skupog luksuznog ili sportskog automobila trebala bi biti iskustvo za sebe. Neke automobilske tvrtke, poput Porschea, podižu ovo iskustvo na novu razinu. Kao dio paketa, možete ga preuzeti u tvornici uz značajnu nadoplatu, a paket uključuje i tečaj sportske vožnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:27