JESU LI GA ‘ODRALI‘?

Nevjerojatno: Popravak ove male štete na električnom autu je koštao 21.000 dolara

Vlasnik se šokirao kada je dobio račun na iznos od 21.149,16 dolara, što je iznos za koji u SAD-u možete kupiti novu Kiu Soul.

Šteta na Rivianu R1T

 Tortito/ Reddit

Jasno je da i mala nesreća na novom automobilu može značiti velik račun za popravak, no primjer koji nam stiže iz SAD-a je naprosto nevjerojatan. Nakon što je njegov Rivian R1T oštećen, vlasnik je automobil odveo na popravak u ovlašteni servis. Šokirao se kada je dobio račun na iznos od 21.149,16 dolara (19.652 eura), što je iznos za koji u SAD-u možete kupiti novu Kiu Soul.

image

Šteta na Rivianu R1T

Tortito/ Reddit

Šteta je nastala kada je automobil na parkingu udario tegljač, no naizgled nije bila velika. Slomljeno je kućište svjetla, udubljen i ogreban stražnji blatobran i lagano oštećena vrata teretnog prostora. Iako bi ovakav popravak na svakom novom autu u ovlaštenom servisu bio poprilično skup, iznos koji je naplatio Rivian čini se jednostavno nevjerojatnim.

image

Račun za popravatk Riviana R1T

Tortito/ Reddit

Vlasnik je račun objavio na Redditu i na njemu je jasno vidljivo da većina iznosa otpada na rad u servisu, odnosno 94,1 radni sat po cijenama od 120 do 195 dolara po satu. Na dijelove otpada manji dio, 4.580,95 dolara, no i to se čini izuzetno skupo s obzirom na to kako je auto izgledao nakon nesreće.

image

Rivian R1T

Rivian Automotive

U servisu su vlasniku objasnili da ovaj model nema odvojeni blatobran već je cijeli stražnji bočni dio spojen s krovom vozila. Stoga su morali izrezati dio karoserije i zamijeniti ga s novim. Radnici iz servisa su zbog toga čak morali tjedan dana na obuku u Rivianovu tvornicu.

image

Rivian R1T nakon popravka

Tortito/ Reddit

U obranu servisa, mora se priznati da auto nakon popravka izgleda besprijekorno, a i vlasnik je istaknuo da su u servisu obavili odličan posao. No, pitamo se što o svemu tome misli osiguranje koje je čitav račun na kraju moralo platiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:15