Spasili tradiciju

Worthersee GTI susret nedavno je otkazan, pa uskočio Volkswagen: ‘Možete doći u Wolfsburg!‘

Proslava svega vezanog uz GTI održavala se na austrijskom jezeru Wörthersee od 1982., ali općina Maria Wörth je otkazala buduće susrete

Worthersee GTI susret

 Web Screenshot

Obožavatelji Volkswagena iz cijelog svijeta ostali su izbezumljeni ranije ovog mjeseca kada je legendarni Wörthersee GTI festival otkazan.

Proslava svega vezanog uz GTI održavala se na austrijskom jezeru Wörthersee od 1982., ali općina Maria Wörth nedavno je objavila da ubuduće neće priređivati predstavu jer želi očuvati lokalni ekosustav i promijeniti štetne učinke klime.

image

Worthersee GTI susret

Web Screenshot

Ali sada je Volkswagen, tvrtka odgovorna za kreiranje GTI-ja i sponzor sajma od 2006., uskočila da spasi stvar i osmislila je savršeno mjesto: vlastito sjedište u Wolfsburgu.

“Naši obožavatelji GTI-ja su od velike važnosti za Volkswagen,” rekla je članica uprave VW-a, Imelda Labbé. "Iz tog razloga, nakon što je GTI susret na jezeru Wörthersee otkazan, odlučili smo zajednici vrlo brzo ponuditi novi dom za događaj u Wolfsburgu".

image

Worthersee GTI susret

Web Screenshot

“Prilikom planiranja događanja želimo uzeti u obzir i ideje fanova jer je to prije svega susret za njih. Sukladno tome, sigurno ćemo moći ponuditi neka iznenađenja u nadolazećoj godini".

image

Worthersee GTI susret

Web Screenshot

Nažalost za obožavatelje GTI-ja, VW-ova odluka nije stigla dovoljno brzo da priredi nastup za ovu godinu. Prvi od novih događaja "Coming Home" održat će se 2024. godine, a tvrtka obećava "mnogo drugih zanimljivih događaja i iznenađenja za GTI entuzijaste" osim očekivanih prezentacija vozila, pozornica i klupskih sastanaka.

image

Worthersee GTI susret

Web Screenshot

Volkswagen je često koristio Wörthersee sajam kako bi otkrio nove cestovne i konceptualne automobile tijekom godina. Samo 100 sudionika pojavilo se na inauguralnom događaju 1982., ali Wörthersee je na svom vrhuncu privukao oko 200.000 posjetitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 23:16