TO JE TO

Singer završava proizvodnju klasičnih Porschea 911: Tvrtka kreće na još veći projekt

U intervjuu za Top Gear, šef SVD-a Rob Dickinson potvrdio je da je već prestao primati narudžbe za klasične 911

Singer Porsche 911

 Singer Vehicle Designs

Ako postoji bilo koja tvrtka koja bi mogla vratiti klasične Porschee 964 do savršenstva, to je bio Singer Vehicle Design. Nažalost, restomodovi o kojima smo sanjali više od desetljeća više se neće moći naručiti.

image

Singer Porsche 911

Singer Vehicle Designs

U intervjuu za Top Gear, šef SVD-a Rob Dickinson potvrdio je da je već prestao primati narudžbe za klasične 911. Prošlo je 12 godina otkako ih je Singer počeo isporučivati, ali to ne znači da kompanija prestaje sa svojim poslovanjem. Dapače, Singer kreće na još veći projekt.

Prema Dickinsonu, ograničili su proizvodnju na samo 450 jedinica. Taj broj nije bio planiran kad je pokrenuo tvrtku prije više od deset godina, a kako je istaknuo, nije bilo ni zato što je nedostajalo Porschea 964 koje treba ponovno "osmisliti".

image

Singer Porsche 911

Singer Vehicle Designs

Bivši frontmen i gitarist Catherine Wheela istaknuo je da će obustavljanje proizvodnje klasičnih 911-ica zadržati vrijednost onih primjeraka koje su napravili.

"Samo pokušavamo poštovati tipove koji kupuju automobile. Želimo zadržati vrijednosti automobila ako nakon toga promijene vlasnika, naravno, što mislim da ima više veze s percepcijom Singera kao ‘ marke‘ iznad kvalitete automobila", rekao je Dickinson u intervjuu za Top Gear.

image

Singer Porsche 911

Singer Vehicle Designs

A sada na pravu vijest - Singer prelazi na izradu Singer Turba. Treba napomenuti da sve Singerove modele pokreće atmosferski 4,0-litreni bokser motor, koje je u početku prerađivao Cosworth, ali ih je kasnije počeo isporučivati sam Porsche prema Singerovim specifikacijama.

Nije jasno hoće li Porsche i dalje isporučivati ​​verzije s turbopunjačem, ali jedno je sigurno - u budućnosti ćemo gledati Singerove modele s turbopunjačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:56