RUSKI ‘ROLLS-ROYCE‘

Putin za novi mandat dobio novu predsjedničku limuzinu. Evo u čemu ga voze

Putin je dobio dorađenu verziju moćne limuzine koja bi ga trebala posvuda voziti tijekom šest godina njegovog petog mandata na čelu Rusije

Aurus Senat

 Aurus Motors

Iako je Aurus Senat bio jedna od najimpresivnijih "predsjedničkih limuzina" na svijetu, ambicioznom Vladimiru Putinu očito više nije bio dovoljno dobar. Na inauguraciji koja je održana nakon suverene pobjede na izborima Putin je dobio dorađenu verziju moćne limuzine koja bi ga trebala posvuda voziti tijekom šest godina njegovog petog mandata na čelu Rusije.

image

Aurus Senat

Aurus Motors

Razlike između starog i novog Senata možete dobro vidjeti na fotografijama u članku. Lijevo je stari model, a desno, u prvom planu, novi. Maska redizajniranog Senata je modernizirana i ima letvice sa širim razmakom. Kromirani obrub maske sada se proteže prema van sa svake strane, naglašavajući bočne usisnike zraka. Prednja svjetla sada su redizajnirana te su dobila svjetlosni potpis u obliku slova "L" i LED Matrix tehnologiju.

image

Aurus Senat

Aurus Motors

Sa stražnje strane, Senat ima nova pravokutna svjetla iznad kojih se nalazi kromirana traka koja se proteže cijelom širinom automobila. Nosač registarske pločice Senata također je premješten niže na odbojnik. Zbog svih svojih promjena Senat sada sprijeda još više izgleda kao kopija Rolls Roycea.

image

Aurus Senat

Aurus Motors

Unutra će Putinov vozač imati koristi od novog NAMI MM infotainment sustava s velikim ekranom osjetljivim na dodir. Tu je i novi sustav kamera oko vozila među kojima je i jedan usmjerena na samo vozilo, a za svaki slučaj tu je i infracrveni sustav za vidljivost u potpunom mraku bez svjetala.

image

Aurus Senat

Aurus Motors

Senat će i dalje pokretati hibridni pogonski sklop s 4,4-litrenim V8, a ukupna snaga sustava je 606 KS. Motor šalje snagu na sva četiri kotača putem automatskog mjenjača s devet stupnjeva prijenosa.

image

Aurus Senat

Aurus Motors

Senat, naravno nije za prodaju jer Aurus trenutno proizvodi ova vozila samo za Putinove potrebe, no moguće je da će Ruski vladar koji primjerak pokloniti i nekom svojem savezniku, kao što je učinio s prethodnom generacijom. Naime, jedan Aurus Senat Putin je nedavno darovao sjevernokorejskom diktatoru Kim Jong Unu. Senat se proizvodi u bivšoj Toyotinoj tvornici u St. Petersburgu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 22:41