SVJETSKA PREMIJERA

Novi Mercedesov CLE Cabriolet dobio je moćnu AMG verziju s 449 KS iz šest cilindara

Automobil je zbog veće mase malo sporiji u ubrzanju od Coupe verzije te 100 km/h hvata za 4,4 sekunde. Maksimalna brzina je 250 km/h

Mercedes AMG CLE 53 Cabriolet

 Mercedes AMG

Prva AMG verzija nove CLE-klase debitirala je krajem 2023., a sada AMG tretman dobila i otvorena verzija CLE-a.

image

Mercedes AMG CLE 53 Cabriolet

Mercedes AMG

U trenutnoj top izvedbi novi kabrio koji zamjenjuje otvorene verzije C i E klase ima 449 KS iz trolitrenog šesterocilindričnog motora koji je potpomognut blagim hibridnim sustavom koji razvija dodatne 23 konjske snage. Maksimalni okretni moment novog modela Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet iznosi 600 Nm, no riječ je o Overboost maksimali koja je raspoloživa do maksimalno 10 sekundi. Standardni maksimalni okretni moment je 500 Nm.

image

Mercedes AMG CLE 53 Cabriolet

Mercedes AMG

Snaga se na sve kotače prenosi s pomoću automatskog mjenjača s devet stupnjeva prijenosa. Automobil je zbog veće mase malo sporiji u ubrzanju od Coupe verzije te 100 km/h hvata za 4,4 sekunde. Maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h.

image

Mercedes AMG CLE 53 Cabriolet

Mercedes AMG

Vizualno gledano, CLE 53 Cabriolet je dobio dijeli iste nadogradnje karoserije kao i AMG verzija Coupea. Auto je u odnosu na ostale CLE kabriolete malo širi sprijeda i straga te ima specifične više sportske odbojnike. Tu je i sportska maska sprijeda te četverostruki ovalni završeci ispušnog sustava straga. Što se tiče unutrašnjosti, AMG poboljšanja uključuju posebne instrumente od 12,3 inča i središnji zaslon od 11,9 inča, a sportska sjedala presvučena kožom imaju poseban premaz koji ima pomaže da se manje zagrijavaju na izravnom suncu.

image

Mercedes AMG CLE 53 Cabriolet

Mercedes AMG

CLE 53 Cabriolet ima ojačanu konstrukciju kako bi se lakše nosio s gubitkom krova. Sustav AMG Ride Control je serija kao i sustav upravljanja svim kotačima. Stražnji kotači se do 100 km/h okreću suprotno prednjima i to do 2,5 stupnjeva, a iznad te brzine okreću se u smjeru vožnje do 0,7 stupnjeva u smjeru vožnje. Prema Mercedesu, to osigurava veću preciznije prolaske kroz zavoje na manjim i veću stabilnost pri većim brzinama.

image

Mercedes AMG CLE 53 Cabriolet

Mercedes AMG

Kao i kod postojeće CLE-klase Cabriolet, tu su sustavi Airscarf i Aircap. Airscarf puše topli zrak na vratove onih koji sjede ispred, a Aircap koristi deflektore na vjetrobranskom staklu i na stražnjim naslonima za glavu kako bi skrenuo zrak preko otvorenog krova. Platneni krov se nudi u tri boje, a moguće ga je spustiti ili podići za 20 sekundi pri brzinama do 60 km/h.

image

Mercedes AMG CLE 53 Cabriolet

Mercedes AMG

Cijene za NOVI Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet nisu objavljene, no sigurni smo da će automobil biti skuplji od Coupe verzije koja u Hrvatskoj košta od 109.342 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 18:59