VELIKI POVRATAK

Nakon nekoliko odgađanja, sljedeće godine se vraća najveći europski sajam automobila u Ženevi

Ženevski sajam automobila vratit će se iduće godine, a organizatori su potvrdili da će to biti od 26. veljače do 3. ožujka 2024.

Međunarodni sajam automobila u Ženevi

 Profimedia

Ženevski sajam automobila vratit će se iduće godine, a organizatori događaja potvrdili su da će to konkretno biti od 26. veljače do 3. ožujka 2024.

Važno je da je naglašeno da ovo "neće biti sajam mobilnosti", a automobil će biti u fokusu, iako će izlošci koji se odnose na povezane aspekte automobila, poput infrastrukture za punjenje i digitalizacije, i dalje postojati.

Jedan od najstarijih i najvećih sajmova automobila koji postoji, Ženevski sajam automobila pretrpio je nekoliko neuspjeha otkako je događaj otkazan 2020. godine zbog izbijanja koronavirusa. Ova objava uslijedila je nakon GIMS Qatara, koji je početkom ovog mjeseca bio domaćin Ženevskog sajma automobila na Bliskom istoku.

image

Međunarodni sajam automobila u Ženevi

Profimedia

Sajam automobila se ipak neće vratiti u istom formatu, a organizatori se nadaju da će smanjiti troškove za sebe i brojne izlagače.

Dužnosnici događaja žele osigurati gotove izložbene štandove za proizvođače automobila i druge tvrtke i navodno su rekli da je kongresni centar Palexpo u potpunosti plaćen.

"Nema nikakve sumnje" da će se događaj održati, rekao je šef showa Sandro Mesquita. Govoreći za Autocar, dodao je, "Važno je reći da je potvrđeno. Jedino pitanje bit će veličina jer će to ovisiti o broju izlagača. Ali imamo dovoljno odgovora da potvrdimo da možemo ići naprijed".

image

Međunarodni sajam automobila u Ženevi

Profimedia

Sajam sljedeće godine imat će uobičajene dijelove koji se fokusiraju na različite aspekte automobilske industrije. To uključuje tradicionalne izložbe za proizvođače automobila koji pokazuju svoje nove automobile, električna vozila, modificirana vozila tvrtki poput Brabusa, Mansoryja itd. - i druge proizvode i usluge povezane s automobilima.

Tematska područja uključuju "Paviljon inovacija", gdje izlagači mogu izložiti svoja najnovija tehnološka dostignuća, i "Okrug dizajna" koji će se fokusirati na dizajn i estetiku. Ljubitelji performansi vjerojatno će svratiti u "Adrenalinsku zonu", gdje će biti izloženi svi najnoviji sportski i vrhunski automobili. Na kraju, "Zona nulte emisije" određena je za održivu mobilnost, poput električnih vozila i automobila s pogonom na vodik.

image

Međunarodni sajam automobila u Ženevi

Profimedia

Organizatori događanja kažu da će opće ulaznice biti dostupne u prosincu, ali zainteresirani organizatori već mogu izraziti svoj interes.

Salon automobila u Ženevi uvijek je bio jedan od najuzbudljivijih automobilskih događaja, ali to je bilo u doba kada proizvođači automobila nisu mogli pokazati svoje najnovije kreacije milijunima potencijalnih kupaca koristeći samo kameru i internetsku vezu.

Ipak, postoji određeni prestiž u izlaganju uživo dok ste u neposrednom društvu svojih konkurencije, a pretpostavljamo da će kontingent velikih proizvođača biti značajan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:36