Jasna računica

Kako prijeći 100 kilometara automobilom za svega 1,4 eura? O da, moguće je!

U bogatoj ponudi tvrtka NOVA rent-a-car nudi Volkswageni ID.4 Pro Performance koji prelazi 100 kilometara za svega 1,4 eura

Volkswagen ID.4 NOVA Rent a car

 Joško Supić/CROPIX

Električni automobili svakim danom postaju sve prisutniji na našim cestama, pa samim time i sve uobičajeniji dio naše vozačke svakodnevice. Vidljivo je to, između ostaloga, i po ponudama rent-a-car tvrtki, koje prate ovaj trend i spremne su klijentima ponuditi i automobile na struju. Tim smjerom krenula je i tvrtka NOVA rent-a-car, obogativši svoju ionako već bogatu flotu automobila dostupnih za kratkoročni i dugoročni najam s Volkswagenima ID.4.

image

Volkswagen ID.4 NOVA Rent a car

Joško Supić/CROPIX

Riječ je o prostranom njemačkom električnom SUV modelu dužine 4,3 metra i iznimno bogate opreme, koja u izvedbi Pro Performance uključuje automatsku klimu, prednje i stražnje parkirne senzore, multimediju sa zaslonom od 10“, automatsko kočenje, sustave za automatsko održavanje razmaka i zadržavanje u voznoj traci... Pa čak i ambijentalno osvjetljenje.

Osim što je samim time primjereno udoban, odlikuje ga i uvjerljiv pogonski sustav. Pokreće ga, naime, elektromotor s moćnih 204 KS, koji osigurava uvjerljiva ubrzanja i maksimalnu, elektronički ograničenu brzinu od 160 km/h. Kako klasični mjenjač električnim autima nije potreban, ručica „mjenjača“, a zapravo reduktora, koristi se baš kao u izvedbama s automatskim mjenjačima. Jednako važno, u podnici je smještena baterija kapaciteta 77 kWh, čime se s jednim punjenjem prelazi čak 350 km. Dakle, sasvim dovoljan da se i dalji put prijeđe bez posjeta punionici.

image

Volkswagen ID.4 NOVA Rent a car

Joško Supić/CROPIX

Kako najam električnog Volkswagena ID.4 ne treba biti samo posljedica želje za isprobavanjem nove tehnologije ili ekološke osviještenosti, već i financijski itekako isplativ potez, vidi se kad se u računicu uključi trošak korištenja automobila. Sam energent potreban za pokretanje motora jedna je od rijetkih stavki koje nisu uključene u cijenu najma (NOVA rent-a-car u cijelosti vodi brigu i pokriva troškove registracije, osiguranja, servisa...), a činjenica jest da je vožnja na struju još uvijek kudikamo povoljnija od one na benzin i dizel.

image

Volkswagen ID.4 NOVA Rent a car

Joško Supić/CROPIX

Posebno koristi li se za punjenje baterija najpovoljnija struja dostupna na kućnoj utičnici ili wall-box punjaču. Kada je to slučaj, Volkswagen ID.4 Pro Performance spreman je 100 kilometara prijeći za svega 1,4 eura, pa, recimo, trošak korištene električne energije na putu od Trogira do Dubrovnika stoji svega 3,5 eura. Odnosno, tek oko 25 nekadašnjih kuna.

Nema sumnje da je to velika prednost kada se ugovaraju automobili za dugoročni najam, posebice kad to čine tvrtke čiji zaposlenici često odlaze na službena putovanja i prevaljuju puno kilometara, a pritom imaju pristup utičnici u svojim garažama ili parkiralištima.

image

Volkswagen ID.4 NOVA Rent a car

Joško Supić/CROPIX

Ugovori li se dugoročni, godišnji najam, mjesečno se najamnina za Volkswagen ID.4 Pro Performance plaća 820 eura (+PDV). Zapravo izuzetno malo, kad se vidi koliku uštedu na troškovima energenta potencijalno donosi. Zapravo, ispada da klijent vozi prostrani, bogati opremljeni SUV, a ima trošak kao da koristi dvije klase manji automobil.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s NOVA rent-a-car.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:26