AKTUALNO

Izvršni direktor Ford Nexta uhićen pod optužbom za podmetanje požara i napad opasnim oružjem

Louis-Victor je izvršni direktor tvrtke Ford Next, koja je opisana kao ‘globalni studio fokusiran na Fordovih sljedećih 120 godina‘

Ford sjedište

 Ford

Franck Dominique Louis-Victor, izvršni direktor Ford Nexta, uhićen je ispred svoje kuće nakon obiteljske svađe. Izvršni direktor optužen je za podmetanje požara i napad opasnim oružjem. Policija okruga Oakland u Michiganu kaže da je Louis-Victor bio umiješan u svađu oko obiteljskog nasilja u subotu, 8. srpnja. Iako su detalji oskudni, navodno je pokušao zapaliti dvije torbe.

Kao rezultat toga, optužen je za podmetanje požara – pripremu za spaljivanje imovine vrijedne između 1.000 i 20.000 dolara, prema Click on Detroit. Osim toga, suočava se s optužbama za napad opasnim oružjem, iako detalji o toj optužbi nisu objavljeni.

image

Franck Louis-Victor

Ford

"Svjesni smo onoga što je objavljeno u tisku, ali bilo bi neprimjereno komentirati osobne stvari", rekao je glasnogovornik Forda u priopćenju.

Louis-Victor je izvršni direktor tvrtke Ford Next, koja je opisana kao "globalni venture studio fokusiran na Fordovih sljedećih 120 godina." Zadatak mu je inkubacija i pokretanje "poslovnih pothvata povezanih s vozilima koji stvaraju vrijednost za Ford." Među njegovim odgovornostima je razvoj tehnologija autonomnih vozila i usluga mobilnosti za proizvođača automobila.

image

Ford Argo AI

Ford Next

Ford Next također je nedavno pokrenuo Ford Drive, novi leasing program koji ima za cilj olakšati vozačima Ubera prijelaz na električno vozilo pružajući im posebne poticaje i kratkoročne leasing ugovore.

Direktor se pridružio Fordu 2021., a prije toga je radio u Renaultu. Tamo je bio potpredsjednik za inovacije novih medija i usluga. Louis-Victor je optužen pred 48. okružnim sudom i zadržan je uz jamčevinu od 25.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:59