NAJČEŠĆI PREKRŠITELJI

Istraživanje pokazalo: Vozači ovih marki automobila najviše skupljaju kaznene bodove u prometu

Istraživanje je pokazalo da najviše negativnih bodova skupljaju vozači Porschea, koji su sa 76 posto iznad prosjeka

Kamere, brzina, ilustracija

 Profimedia

U njemačkoj je provedeno istraživanje kako bi se utvrdilo vozači kojih automobilskih marki imaju najviše kaznenih bodova u prometu. Time se bavio portal Verivox, čija je glavna djelatnost zaštita potrošača i usporedba cijena ključnih proizvoda i energenata u Njemačkoj.

image

Škoda Superb

Škoda

Oni su došli do zaključka da najviše negativnih bodova skupljaju vozači Porschea, koji su sa 76 posto iznad prosjeka. Na drugom mjestu nalaze se vozači Land Rovera sa 75 posto, pa vozači Jaguara sa 73 posto. Vozači Mitsubishija najbolji su sudionici prometa s 40 posto ispod prosjeka, a slijede ih vozači Jeepa sa 31 posto ispod prosjeka, te Suzukija (30 posto).

image

Vozači marki koji najčešće skupljaju kaznene prometne bodove

Verivox

Što se tiče konkretnih modela, na vrhu su vozači Škode Superb sa 91 posto iznad prosjeka. Zatim su tu vozači BMW Serije 2 sa 75 posto iznad prosjeka. potom Mercedesa CLA je na trećem mjestu (66 posto iznad prosjeka).

image

Vozači modela koji najčešće skupljaju kaznene prometne bodove

Verivox

“Osiguravatelji postaju sve bolji u izračunavanju i predviđanju stopa i učestalosti gubitaka”, kaže Wolfgang Schütz, direktor Verivox Versicherungsvergleich GmbH. "Kada je riječ o određivanju cijena premija osiguranja, trenutna klasa bez šteta također pruža mnogo pouzdanije informacije o vjerojatnosti štete u nezgodi".

image

BMW Serija 2

BMW

No, vozači bi svakako trebali dati točne podatke o svojim bodovima prilikom ugovaranja osiguranja. „Svatko tko da lažne podatke prilikom sklapanja ugovora izlaže se riziku plaćanja penala u slučaju štete“, kaže Wolfgang Schütz.

image

Porsche 911 S/T

Porsche
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:45