prevrtljiva vremena

Gasi se proizvodnja električnog VW-a ID.3 u Wolfsburgu: Fokus preusmjeren na Golfa i Tiguana

Ova promjena iz vrha VW-a odražava prilagodbu tržišnim uvjetima i strategiji minimiziranja troškova

Vw pogon, ilustracija

 Profimedia

Volkswagen je donio odluku koja jasno govori o trenutnim tržišnim trendovima: proizvodnja modela ID.3 u Wolfsburgu je otkazana.

Razlog leži u umanjenom interesu za električna vozila, što otvara prostor za pojačani fokus na proizvodnju modela Golf i Tiguan. Promjene u potražnji i strategiji proizvodnje rezultat su niza faktora koji su zahvatili industriju električnih vozila, uključujući rastuće cijene i konkurenciju koja sve više jača.

Tvornica u Zwickauu, koja je prvotno bila određena za proizvodnju modela ID.3, ostaje u središtu Volkswagena za električna vozila, nakon što su planovi za premještaj proizvodnje u Wolfsburg povučeni. Ova promjena odražava prilagodbu tržišnim uvjetima i strategiji minimiziranja troškova.

image

VW Zwickau pogon, ilustracija

VW

Christian Vollmer, direktor tvornice u Zwickauu, istaknuo je važnost efikasnosti i pažljivog upravljanja resursima kao ključne faktore u ovoj odluci. Proizvodnja ID.3 će se nastaviti u Zwickauu, dok će Dresden zadržati ograničenu proizvodnju do daljnjih odluka, piše Braunschweiger Zeitung

S druge strane, Wolfsburg se priprema za proizvodnju moderniziranog Golfa i treće generacije Tiguana, a električna verzija ovog modela očekuje se za godinu dana. Očekuje se da će ovi modeli ponovno uspostaviti Volkswagenovo vodstvo u klasičnim segmentima automobilske industrije.

image

Volkswagen Tiguan

Volkswagen

Volkswagenova strategija usmjerena na Golf i Tiguan dolazi u trenutku kada je potražnja za električnim vozilima opala, ali ova promjena se smatra povoljnom za marku koja teži optimizaciji proizvodnje i ponovnom uspostavljanju vodeće pozicije na tržištu. Prema godišnjem izvještaju, proizvedeno je 140.800 primjeraka ID.3 u 2023. godini, što pokazuje da je odluka o koncentraciji na klasičnu proizvodnju dobro promišljena.

U Zwickauu se očekuje nastavak proizvodnje bez smanjenja, dok Wolfsburg cilja na postizanje novih proizvodnih rekorda za svoje zvjezdane modele Golf i Tiguan. Uvjerenost u snagu i popularnost modela Golf i Tiguan vodi Volkswagen prema novim ciljevima u godini koja je pred nama, s očekivanjem premašenja proizvodne granice od 500.000 vozila, što bi predstavljalo prvi takav uspjeh nakon dužeg perioda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 17:15