ipak se može

Električni gradski auto za 10.000 eura i s dometom 250 km? Postoji, a zove se Tata Tiago.ev

Tata Tiago.ev je mini električni automobil kreiran posebno za indijsko tržište, a čija je početna cijena samo 10.370 dolara

Tata Tiago.ev

 Tata Motors

Svi kažu da bi se rado prebacili na strujne automobile da su pristupačniji... Indijci idu u tom smjeru: Tata Tiago.ev je mini električni automobil kreiran doduše, posebno za indijsko tržište, a čija je početna cijena samo 10.370 dolara (76.000 kuna) prema trenutnom tečaju.

image

Tata Tiago.ev

Tata Motors

Tiago.ev je gradski auto koji će biti dostupan u mnoštvu različitih konfiguracija kako bi odgovarao potrebama svojih kupaca. Početna verzija nazvana je XE i ima malenu bateriju od 19,2 kWh. Unatoč maloj veličini baterije, Tata kaže da je Tiago.ev sposoban prijeći 255 kilometara prema modificiranom indijskom ciklusu vožnje (MIDC).

image

Tata Tiago.ev

Tata Motors

Oni koji traže električno vozilo s nešto većom baterijom i većim dometom mogu se odlučiti za Tiago.ev opremljen paketom od 24 kWh u XT, XZ+, XZ+ Tech LUX izvedbi, od kojih su posljednja dva dostupna s 3,3 kW AC ili 7,2 kW AC opcijama punjenja. I električni motor i baterija dolaze s jamstvom od 8 godina/160.000 km.

image

Tata Tiago.ev

Tata Motors

Modeli opremljeni paketom baterija od 24 kWh dovoljni su za domet od čak 315 km. Najskuplja varijanta, 24 kWh XZ+ Tech LUX sa 7,2 kW AC punjenjem koštat će 14.449 dolara (115.000 kuna). Tata kaže da će Tiago.ev na brzom punjaču povratiti 110 kilometara dometa za samo pola sata.

image

Tata Tiago.ev

Tata Motors

Prednje kotače pokreće jedan elektromotor s permanentnim magnetom koji proizvodi 74.5 KS (55 kW) i 114 Nm okretnog momenta. Iako Tata nije naveo vrijeme ubrzanja od 0 do 100 km/h, tvrdi da je Tiago.ev sposoban dostići 60 km/h iz mjesta za 5,7 sekundi.

image

Tata Tiago.ev

Tata Motors

"S lansiranjem Tiaga.ev, prvog indijskog električnog hatchbacka, nacija može napraviti veliki korak naprijed u potrazi za sigurnom, čistom i zelenom mobilnošću", rekao je direktor Tata Motorsa Shailesh Chandra u priopćenju za javnost. "To je idealan i zabavan hatch koji nudi vrhunske sigurnosne i tehnološke značajke, ekološki otisak, živahne performanse, a sve to uz dodatnu prednost niske cijene".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 10:41