NA RUKU VOZAČIMA

Dobra vijest za starije od 65 godina: Parking u ovom gradu plaćat će samo jedan euro mjesečno

Rezultat je to izmjene odluke o visini naknade za parkiranje koju su ovih dana usvojili gradski vijećnici

Parking kazna, ilustracija

 Borna Jaksic/CROPIX

Dok brojni gradovi parkiranje naplaćuju po satu, često po cijeni većoj od jednog eura, Grad Belišće osigurao je povlastice za starije građane.

Tako će svi stariji od 65 godina parkiranje plaćati svega jedan euro mjesečno, a na raspolaganju im je polugodišnja karta za šest i godišnja karta za 12 eura.

Rezultat je to izmjene odluke o visini naknade za parkiranje koju su ovih dana usvojili gradski vijećnici.

Inače, cijena po satu iznosi 0,40 eura u prvoj i 0,30 eura u drugoj zoni u Belišću.

– Za osobe koje su napunile 65 godina i više predložili smo cijenu od eura za mjesec, odnosno šest eura za šest mjeseci i 12 eura za godišnju kartu, rekao je na sjednici Gradskog vijeća upravitelj Službe za organizaciju parkirališta i naplatu parkiranja, Marko Anić, prenosi Mirovina.

image

Stariji vozači ilustracija

Profimedia

– O svemu će svi naši sugrađani i oni koji u Belišće dolaze i ovdje rade biti na vrijeme obaviješteni. Obavijesti će biti izvješene i objavljene i na stranicama Grada. Potičem sve zainteresirane da obrate pažnju na navedene izmjene, jer se tiču doista velikog broja građana, rekla je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Belišće je parkiranje počelo naplaćivati tek prije nešto više od mjesec dana. U tijeku je testna faza u prvoj zoni naplate radnim danom od 7 do 19 sati i subotom od 7 do 13 sati. Građane je prilično razljutila ova odluka, što je očito nagnalo gradske čelnike na neke izmjene.

Parkiranje se u prvoj zoni naplaćuje, prema odluci gradonačelnika, 0,40 eura po satu, a u drugoj zoni 0,30 eura po satu.

Povlaštene karte prije izmjene odluke stanare i ostale korisnike u prvoj zoni naplate koštale su dvostruko više, dok stariji građani sve dosad nisu imali nikakvu povlasticu. Inače, Belišće je bilo poznato kao jedini grad koji nije naplaćivao parkiranje, piše Mirovina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:57