Sergej Jakirović

 RONALD GORSIC Cropix
VELIKA POBJEDA

Jakirović: Prošli smo svašta, kao da su svi jedva čekali da Dinamo potone, a pokazali smo da smo najbolji

‘Na Rujevici je jako teško igrati, kako je i kolega Sopić opisao. Ali uspjeli smo‘
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2024. 22:01

Derbi na Rujevici pripao je Dinamu. Dramatična utakmica na ispunjenom stadionu završila je 1:2 pobjedom Dinama. Modri su preokretom iz jedine dvije konkretne prilike preko Petkovića i Hoxhe režirali preokret, nakon što je Marko Pjaca u 48. doveo Riječane u vodstvo iz kaznenom udarca. Ova utakmica bila je posebno emotivna za trenera Dinama, Sergeja Jakirovića, kojem je nekoliko dana prije derbija preminula majka.

- Moram priznati da prvo poluvrijeme nismo izgledali dobro, Rijeka je bila bolja. Promijenili smo sustav u drugom dijelu, presjekao nas je jedanaesterac, pokazali smo veliku mentalnu snagu i uspjeli preokrenuti rezultat. Na kraju smo se obranili, bilo je nezgodnih prekida, ali evo, ogromna tri boda, ispunili smo cilj.

- Na Rujevici je jako teško igrati, kako je i kolega Sopić opisao. Ali uspjeli smo.

Hoxha je postigao pobjednički pogodak.

- Mi smo Hoxhu jako dugo skautirali, imali smo tri opcije za tu poziciju, on nam je najviše bio isplativ. Drago mi je radi njega, ima, moć, jako je brz igrač. Uspio je zabiti pobjednički gol.

Puno ste toga prošli ove sezone.

- Sad mi djeluje nestvarno. Stvarno smo prošli svašta, kao da su svi jedva čekali da Dinamo potone, to je tako kad si godinama dominantan. Još jednom je cijeli klub pokazao da je Dinamo najbolja momčad Hrvatske.

Selahi situacija, drugi žuti karton?

- Komentirali smo, sudac je mislio da nije za drugi žuti, moram se složiti. Vidjeli smo po reakciji riječke klupe.... Mislim da je sudac odradio jako dobar posao.

Slijedi dvoboj s Osijekom.

- Osijek? Jako dobra momčad, s odličnim trenerom. Spremit ćemo se dobro, jako nam je važna utakmica, znam da neće biti jednostavno. Vjerujem da će biti pun stadion.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 23:43