VRIJEĐALA SVE REDOM

Karleuši zbog govora mržnje izbrisan profil! Njen menadžer: ‘To su botovi!‘; ljudi: ‘Nismo, imamo ime i prezime‘

Brisanje profila uslijedilo je nakon što je dva tjedna konstantno imala izljeve govora mržnje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi prema Crnogorcima

Jelena Karleuša

 Jakov Prkic/Cropix

Srpska pjevačica Jelena Karleuša, koja je na Instagramu imala više od dva milijuna pratitelja, ostala je bez njih, a razlog je - govor mržnje prema Crnogorcima i Crnoj Gori. Da je ostala bez profila potvrdio je i njezin menadžer Zoran Birtašević na X-u.

"Puno prijava od bot profila različitih IP adresa JK insta profila rezultiralo je privremenim problemom, koji trenutno rješavamo. Bit će sve ok", napisao je Birtašević na X-u, pa vrlo brzo obrisao objavu nakon što su uslijedili brojni komentari pratitelja, koji tvrde da nije riječ o nikakvim botovima, nego o nezadovoljnim ljudima s imenom i prezimenom.

image

Komentar Zorana Birtaševića

X/

"Nisam bot, prijavila sam je tri puta, imenom i prezimenom, s iste IP adrese. Neka riješi trajne psihičke probleme i neka se bavi onim što je do sad radila - jeftinom pornografijom i osiguranjem zarade plastičarima", bila je oštra jedna pratiteljica u komentarima, a nadovezali su se i drugi.

image

Komentari pratitelja na brisanje profila Jelene Karleuše na Instagramu

Screenshot X/

"Što je najjače, nitko nije bot od profila koji su prijavili profil", dodala je druga.

image

Komentari pratitelja na brisanje profila Jelene Karleuše na Instagramu

Screenshot X/

"Nismo botovi nego protivnici govora mržnje", dodao je treći.

image

Komentari pratitelja na brisanje profila Jelene Karleuše na Instagramu

Screenshot X/

Brisanje profila Jelene Karleuše uslijedilo je nakon što je tijekom posljednja dva tjedna konstantno imala izljeve govora mržnje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi prema građanima Crne Gore. Negirala je suverenitet te države, vrijeđala državljane Crne Gore, nazivala ih ekstremistima i prijetnjom Srbima i Srbiji, a čak je i svoje pratitelje zatražila da prestanu ljetovati u Crnoj Gori, prenosi Nova.rs.

Tijekom protekle dvije godine komentirala je i da su nepodobni novinari oni koji ne pristaju hvaliti Srpsku naprednu stranku i nazivala ih ‘izdajnicima‘, prebrojavala je krvna zrnca političarima i političarkama te govorila da se zastupnica u parlamentu Srbije Marinika Tepić ne smije baviti politikom u Srbiji jer joj je djevojačko prezime Čobanu.

Politika Instagrama jasno navodi da se zabranjuje targetiranje, iznošenje govora mržnje prema bilo kojoj manjini, naciji, vjeri, grupi i slično. Zbog prijava tog tipa, Instagram briše profile svojih korisnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:56